Herkutellaan kasviksilla!

Kasvisruoka

Herkullinen kasvisruoka on parhaimmillaan, kun hyödynnät sesonkien maistuvat kasvikset. Kokosimme yhteen värikkään kattauksen kasvisruokia. Tutustu resepteihin!

Kasvisruoka on kasvattanut suosiotaan myös niiden joukossa, jotka eivät muuten noudata kasvisruokavaliota. Kasviruoan kokeilun voi aloittaa pitämällä esimerkiksi yhden kasvisruokapäivän viikossa.

Helppo kasvisruoka sopii arkeen

Helppoja kasvisruokia ovat esimerkiksi herkullinen kasvislasagne, intialainen paneer masala tai uuniperunat kasvistäytteellä. Täytetyt uunibataatit ovat suosittua kasvisruokaa ja täytteitä varioimalla saat niihin helposti makua ja täyttävyyttä. Maukas kasviskiusaus haastaa lihaversion mehevällä maullaan ja on helppo arkiruoka, joka maistuu kaikille. Täyteläinen nyhtökaurastroganoff saa runsasta makua kermasta, sienistä ja valkoviinistä ja sopii hyvin tarjottavaksi myös viikonloppuna.

Kasvisruoka_nyhtökaurastroganoff

Erilaiset pastat ovat myös helppoja kasvisruokia, joissa voit hyödyntää kunkin sesongin kasviksia. Maukas parsapasta on parhaimmillaan keväällä, kun parsoja saa tuoreina. Kurpitsa taipuu myös pastaksi. Kokeile ihanaa kurpitsapastaa, joka on syksyn sesonkiherkkuja. Lehtikaalipasta on myös syksyn suosikkiruoka. Kotimaista lehtikaalia voit hyödyntää pitkälle syksyyn.

Monipuolinen kasvisruoka

Kasvisyönti lisääntyy ja niin myös tarve kasvisruoalle erilaisissa juhlatilaisuuksissa. Kutsuille ja illanistujaisiin sopivat kasvisruoat ovat mm. itsetehdyt falafelit ja maukkaat kukkakaaliwingsit, jotka tarjoillaan savupaprikadipin kanssa. Juhlava kasvisruoka on täytetyt portobellot, jotka maistuvat myös lihansyöjille. Juhlapöytään voi myös valmistaa ruokaisia salaatteja. Makaronisalaatti sopii niin vappupiknikille, kuin uuden vuoden juhliin. Kun taas täyteläinen papu-avokadosalaatti toimii juhlapöydässä sekä arkilounaana.

Kasvisruoka_kukkakaaliwingsit

Kasvisruoka juhlapäivien menussa

Meidän resepteistämme löydät suoraan erilaisille juhlapyhille suunnitellut kasvisruoat. Joulun kasvisruoat ovat mietitty joulun makumaailmaan sopiviksi. Kasvisruoka on yleistynyt joulupöydässä ja pelkät joululaatikot eivät välttämättä kata koko kasvisruokatarvetta. Pääsiäisen kasvisruoat auttavat rakentamaan pääsiäisen juhlapöydän sopivaksi myös kasvissyöjälle. Keväiset maut hyödyntävät sesonkien kasviksia kuten parsaa.

Tutustu herkullisiin sekä helppoihin kasvisruokaresepteihin ja löydä omat suosikkisi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat

Nyhtökaura­stroganoff

Testasimme kasvis-stroganoffin valmistusta nyhtökaurasta. Tämä herkku maistuu takuulla myös lihansyöjille!

Katso resepti