Menemen

Menemen

Menemen, värikäs kasvis-munapannu on turkkilainen perinneruoka, joka taipuu niin aamupalaksi kuin päivälliseksi. Tarjoile menemen valkosipulijogurtin kera.

Tee näin:

Valkosipulijogurtti
  • Valmista ensin valkosipulijogurtti. Leikkaa valkosipuli pieneksi kuutioksi. Pilko valkosipuli myös munakasta varten ja siirrä sivuun. Sekoita kaikki jogurtin ainekset keskenään. Nosta jogurtti jääkaappiin maustumaan.
Menemen munakas
  • Leikkaa sipulit ja paprika suikaleiksi. Viipaloi chili. Käytä chili siemenineen, mikäli pidät tulisesta ruoasta. Voit myös poistaa siemenet tai jättää chilin kokonaan laittamatta, jolloin saat ruoasta miedomman.
  • Leikkaa tomaatit sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Silppua persilja. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy.
  • Lisää öljyn lämmettyä sipuli, paprika, valkosipuli ja chili pannulle. Paista, kunnes kasvikset alkavat pehmentyä.
  • Lisää tomaatit ja hunaja. Sekoittele huolellisesti. Kun neste on haihtunut, lisää mausteet sekä puolet silputusta persiljasta.
  • Tee kasvisten sekaan kolme–neljä kuoppaa ruokailijoiden määrästä riippuen ja riko yksi kananmuna kuhunkin kuoppaan.
  • Laske lieden lämpötila minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä. Jos haluat kanamunat kypsemmäksi, laita munien lisäyksen jälkeen kansi pannun päälle.
  • Viimeistele munakas persiljalla ja chiliviipaleilla halutessasi. Tarjoa valmis menemen tuoreen leivän ja valkosipulijogurtin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Munakas
Öljyä
2 rkl
Sipuleita
2
Paprika
1
Keskikokoinen valkosipulinkynsi
1
Punainen chili
½
Tomaatteja
5 - 6
Suolaa
ripausta
Mustapippuria myllystä
Hunajaa
1 rkl
Kananmunia (yksi per hlö)
3 - 4
Silputtua persiljaa
½ dl
Valkosipulijogurtti
½
Keskikokoista valkosipulinkynsiä
1- 2
Sitruunamehua
1- 2 tl
Sokeria
1 tl
Silputtua persiljaa
½ dl