Menemen

Menemen

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(32)

Menemen, värikäs kasvis-munapannu on turkkilainen perinneruoka, joka taipuu niin aamupalaksi kuin päivälliseksi. Tarjoile menemen valkosipulijogurtin kera.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Munakas

  • 2 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 1 paprika
  • 1 keskikokoinen valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chili
  • 5 - 6 tomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 - 4 kananmunaa (yksi per hlö)
  • ½ dl silputtua persiljaa

Valkosipulijogurtti

Tee näin:

Tee näin:

Valkosipulijogurtti

Valmista ensin valkosipulijogurtti. Leikkaa valkosipuli pieneksi kuutioksi. Pilko valkosipuli myös munakasta varten ja siirrä sivuun. Sekoita kaikki jogurtin ainekset keskenään. Nosta jogurtti jääkaappiin maustumaan.

Menemen munakas

Leikkaa sipulit ja paprika suikaleiksi. Viipaloi chili. Käytä chili siemenineen, mikäli pidät tulisesta ruoasta. Voit myös poistaa siemenet tai jättää chilin kokonaan laittamatta, jolloin saat ruoasta miedomman.

Leikkaa tomaatit sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Silppua persilja. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää öljyn lämmettyä sipuli, paprika, valkosipuli ja chili pannulle. Paista, kunnes kasvikset alkavat pehmentyä. Lisää tomaatit ja hunaja. Sekoittele huolellisesti. Kun neste on haihtunut, lisää mausteet sekä puolet silputusta persiljasta.

Tee kasvisten sekaan kolme–neljä kuoppaa ruokailijoiden määrästä riippuen ja riko yksi kananmuna kuhunkin kuoppaan. Laske lieden lämpötila minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä pehmeitä. Jos haluat kanamunat kypsemmäksi, laita munien lisäyksen jälkeen kansi pannun päälle.

Viimeistele munakas persiljalla ja chiliviipaleilla halutessasi. Tarjoa munakkaan kanssa leipää ja valkosipulijogurttia.