Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste koskien www.arla.fi

Arla Oy (”Arla”) kunnioittaa yksityisyyden suojaasi. Tässä tekstissä kuvataan, miten Arla rekisterinpitäjänä kerää ja käsittelee sinua koskevia henkilötietoja liittyen www.arla.fi verkkopalveluun.

Lue tämä teksti huolellisesti, jotta ymmärrät, miten käsittelemme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi. Jos sinulla on kysymyksiä liittyen siihen, miten Arla käsittelee henkilötietojasi, ota yhteyttä Arlaan: (dataprivacy@arlafoods.com).

Tämä selonteko käsittelee seuraavia aiheita:

1. Henkilötietojen kategorisointi ja käyttötarkoitus
2. Henkilötietojen luovuttaminen ja siirtäminen
3. Säilytysaika
4. Oikeutesi
5. Ota yhteyttä
6. Muutokset tähän tietosuojakäytäntöön

1. Henkilötietoluokat ja tarkoitukset

1.1 Keräämme ja käsittelemme seuraavan tyyppisiä sinua koskevia henkilötietoja:
• Yhteystiedot
• Henkilökohtaiset asetukset
• Käytettävät tiedot sivuston käytön perusteella
• Luovutetut tiedot lomakkeessa
• IP-osoite

1.2 Käsittelemme henkilötietoja seuraavia tarkoituksia varten ja lueteltujen oikeusperusteiden nojalla:

• Osallistuminen kilpailuun, tapahtumiin ja materiaaliin (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b alakohta).
• Käyttäjäprofiilin hallinta (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b alakohta).
• Mainostaminen kohdennettujen mainosten / mainosten lähettämiseksi (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta) ja uutiskirjeet (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta).
• Jotta voin vastata yhteydenottoon arla.fi : n kautta (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b alakohta).

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä suoramarkkinointiin liittyviä tarkoituksia varten, mukaan lukien siihen liittyvä profilointi. Siinä tapauksessa lopetamme tietojen käsittelyn.

Kun keräämme henkilötietojasi yllä kuvattua tarkoitusta varten, annat henkilökohtaisia tietoja yhteydenottoa varten, kilpailuun tai tapahtumaan osallistumiseen, materiaalin tai tavaran tilaukseen, tai käyttääksesi digitaalisia palveluitamme. Sinun ei tarvitse antaa meille tietoja. Se, että henkilötietoja ei anneta, tarkoittaa, että et voi osallistua tapahtumiin, kilpailuun, tilata materiaalia, ottaa yhteyttä Arlaan tai käyttää tarjottuja palveluja.

Jos käsittely perustuu suostumukseesi, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi. Jos peruutat suostumuksesi, sillä ei ole vaikutusta peruutusta edeltävän käsittelyn lainmukaisuuteen.

2. Henkilötietojen luovuttaminen ja siirto

2.1 Henkilötietojen luovuttaminen
Henkilötietoja luovutetaan ja jaetaan seuraaville vastaanottajille alla lueteltujen oikeusperusteiden nojalla:

• Kilpailun palkinnon tarjoaja tai tapahtuman järjestäjä.
• Kuljettaja, jota käytetään toimitetun materiaalin toimittamiseen.
• Ulkopuoliset vastaanottajat käsittelevät uutiskirjeitä ja profiileja.

Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä näitä tarkoituksia varten. Siinä tapauksessa lopetamme tietojen käsittelyn, ellei sitä voi jatkaa sen perusteella, että oikeutettu etumme syrjäyttää oman etusi, tai koska tarvitsemme henkilötietoja oikeusvaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

2.2 Henkilötietojen toimittaminen tietojen käsittelijöiden saataville
Toimitamme henkilötiedot liiketoimintakumppaniemme saataville, mukaan lukien IT-toimittajat, jotka varastoivat ja käsittelevät henkilötietoja meidän puolestamme. Tällaisia liiketoimintakumppaneita ja toimittajia koskevat Arlan ohjeet henkilötietojen säilyttämisestä ja käsittelystä. Arla vastaa lisäksi siitä, että säilyttämisessä ja käsittelyssä noudatetaan tietosuojaan liittyvää lainsäädäntöä.


3. Säilyttämisaika

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin on tarpeen yllä mainittujen tarkoitusten täyttämisen kannalta, mutta emme kuitenkaan kauempaa kuin

• Käyttäjäprofiilit Arla.fi: ssä säilytetään, kunnes käyttäjä lopettaa ne.
• Yhteystietoja ja tapausta koskevia tietoja säilytetään enintään 12 kuukauden ajan tapauksen päättymisen jälkeen.
• Kilpailun tiedot säilytetään korkeintaan 90 päivää sen jälkeen, kun palkinto on lähetetty ja vastaanotettu.
• Valitustapahtumista saatuja henkilötietoja säilytetään enintään 10 vuoden ajan.

4. Omat oikeutesi

Sinulla on lakisääteisten poikkeusten rajoissa oikeus pyytää pääsyä tietoihin, joita olemme sinusta tallentaneet ja joita sinuun liittyen käsittelemme.

Lisäksi sinulla on oikeus pyytää meitä korjaamaan mahdolliset virheelliset henkilötiedot ja rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä.

Voit pyytää itsellesi kaikki sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä, koneellisesti luettavassa muodossa, jos käsittelemme tällaisia henkilötietoja perustuen suostumukseesi tai sopimukseen, jonka olet kanssamme tehnyt (tietojen siirtäminen).

Pyynnöstäsi poistamme sinua koskevat henkilötiedot, ellei meillä ole oikeusperustetta käsittelyn jatkamiseksi.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, esimerkiksi tietosuojavaltuutetulle.

5. Yhteystiedot

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi suojaan liittyen tai jos haluat käyttää laillisia oikeuksiasi. Ota yhteyttä Arlaan: dataprivacy@arlafoods.com .

Osoite:
Arla Oy
Kotkatie 34, 01150 Söderkulla
Suomi

Päivämäärä: 24.5.2018

6. Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Pidätämme itsellämme oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen.


Versio 1, 24.5.2018