Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste koskien verkkosivustoa www.arla.fi

Arla Oy, Kotkatie 34, 01150 Söderkulla, (”Arla”) kunnioittaa yksityisyyden suojaasi. Tässä tekstissä kuvataan, miten Arla rekisterinpitäjänä kerää ja käsittelee henkilötietojasi palveluihimme ja verkkosivuston arla.fi käyttöön liittyen.

Lue tämä teksti huolellisesti, jotta ymmärrät, miten käsittelemme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi. 

 

1. Henkilötietoluokat ja tarkoitukset

Käsittelemme henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin ja lueteltujen oikeusperusteiden nojalla:

  • Ostosten käsittely Arlan verkkokaupassa  
    Tilatessasi tuotteita verkkokaupastamme sinun tulee luovuttaa tietoja, kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, maksutietosi ja tilaamasi tuotteet, jotta voimme käsitellä tilauksesi ja toimittaa tuotteet (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b alakohta).

    Voidaksemme käsitellä maksusi meidän on jaettava maksutietosi maksupalveluntarjoajillemme. Toimituksen toteuttamiseksi meidän on jaettava nimesi ja osoitetietosi kanssamme yhteistyötä tekeville kuljetusyhtiöille (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b alakohta).

  • Uutiskirjeiden lähettäminen
    Tilatessasi uutiskirjeemme tallennamme meille luovuttamasi henkilötiedot (nimi, sähköpostiosoite) voidaksemme lähettää sinulle sopivia ja kohdennettuja markkinointiviestejä.

    Tämä käsittely perustuu antamaasi suostumukseen (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta a alakohta). Muista, että voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi, ellet enää halua vastaanottaa uutiskirjettämme.

  • Osallistuminen kilpailuihin 
    Osallistuessasi Arlan järjestämiin kilpailuihin käsittelemme meille luovuttamiasi henkilötietoja (nimi, sähköposti, kilpailussa antamasi tiedot, kuten vastaukset kysymyksiin jne.) voidaksemme hallinnoida kilpailua, valita voittajan ja ottaa tähän yhteyttä (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b alakohta).

    Kilpailusta ja palkinnosta riippuen voimme jakaa nimesi, yhteystietosi ja voittamasi palkinnon tiedot palkinnon toimittajatahoille ja kuljetusyhtiöille (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b alakohta).

    Lain sitä vaatiessa jaamme nimesi ja voittamasi palkinnon tiedot veroviranomaisille (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta c alakohta).

  • Voidaksemme vastata yhteydenottoon arla.fi-sivuston tai muiden kanavien kautta (sähköposti, sosiaalinen media jne.) – asiakaspalvelu

    Ottaessasi meihin yhteyttä tallennamme meille luovuttamasi henkilötiedot (esim. nimi, yritys, rooli yrityksessä, sähköpostiosoite, yhteydenoton tiedot jne.). Asiakaspalvelijoillamme on pääsy näihin tietoihin, jotta voimme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla yhteydenottoasi koskien (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta).

  • Käyttäjätilin hallinta 
    Käyttäjätilin luomiseksi alustallemme tarvitsemme sähköpostiosoitteesi (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b alakohta).

    Kirjauduttuasi sisään voit lisätä reseptejä omiin suosikkeihisi ja luoda oman reseptikokoelmasi. Voit kirjautua tilillesi useilta eri laitteilta.  

    Ollessasi kirjautunut sisään verkkosivustomme käyttämä teknologia oppii klikkaustesi perusteella tuntemaan sinut paremmin ja kohdentaa sinulle sisältöä, josta olet todennäköisesti kiinnostunut. 

  • Markkinointi
    Käytämme evästeitä voidaksemme kohdentaa markkinointiamme sinulle sopivammaksi sekä näyttääksemme sinua kiinnostavaa sisältöä verkkosivuillamme sekä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla (uudelleenkohdentaminen). Tämä perustuu suostumukseesi evästeiden käytöstä, ja evästetietojen myöhempi käyttö markkinointiin perustuu oikeutettuun etuumme tuotteidemme ja liiketoimintamme brändinhallinnan edistämiseksi. Voit lukea lisätietoa evästeiden käytöstämme täältä.

    Käytämme myös sosiaalisen median alustojen työkaluja tuotteidemme brändinhallinnan edistämiseksi (esim. Facebookin mukautetut kohderyhmät). Tähän tarkoitukseen voimme välittää salattuja sähköpostiosoitteita, jotka olemme saaneet sinulta (esim. tilatessasi uutiskirjeitä tai ostaessasi tuotteita verkkokaupastamme), sosiaaliseen mediaan, jotta sponsoroituja julkaisuja voidaan esittää syötteessäsi. Tämä perustuu oikeutettuihin etuihimme tuotteidemme markkinoinnissa (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta). 

  • Tapahtumat ja työpajat 
    Ilmoittautuessasi Arlan järjestämiin tapahtumiin tai työpajoihin tallennamme meille luovuttamasi henkilötiedot (nimi, sähköpostiosoite, tapahtuma, tapahtuman ajankohta) voidaksemme hallinnoida tapahtumaa ja osallistumistasi, vahvistaa osallistumisesi, ottaa sinuun yhteyttä mahdollisten muutosten tai peruutusten yhteydessä jne. (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta b alakohta).
  • Verkkosivustomme kehittäminen
    Käytämme evästeitä, jotta voisimme parantaa käyttäjäkokemustasi verkkosivuillamme, varmistaa sivuston toimivuuden, seurata liikennettä sivustollamme ja optimoida sivujen sisältöä. Tämä perustuu suostumukseesi evästeiden käytöstä, ja evästetietojen myöhempi käyttö markkinointiin perustuu oikeutettuun etuumme kehittää verkkosivustoamme. Voit lukea lisätietoa evästeiden käytöstämme täältä.

  • Asiointi Arlan kanssa sosiaalisen median alustoilla
    Jos seuraat meitä tai asioit kanssamme millä tahansa sivullamme sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebookissa, Instagramissa jne., antamasi tiedot ovat tämän tietosuojaselosteen ja kyseisen sosiaalisen median alustan tietosuojaselosteen alaisia.Pyydämme sinua lukemaan käyttämiesi sosiaalisen median alustojen tietosuojaselosteet.

Voit lukea täältä, miten käytämme henkilötietojasi hakiessasi työtä Arla Oy:lta.

 

2. Henkilötietojen luovuttaminen ja siirto

Luovutamme henkilötietojasi edellä kuvatun mukaisesti. Lisäksi annamme henkilötietoja liiketoimintakumppaneillemme, jotka säilyttävät ja käsittelevät henkilötietoja puolestamme, mukaan lukien IT-palveluntoimittajat. Tällaisia liikekumppaneita ja toimittajia koskevat Arlan henkilötietojen säilyttämistä ja käsittelyä koskevat ohjeet. 

Jotkut tietojen käsittelijät tai alikäsittelijät voivat sijaita EU:n ulkopuolella. Henkilötietojen siirto perustuu EU:n komission mallisopimuslausekkeisiin tai soveltuvin osin EU:n ja Yhdysvaltojen yksityisyydensuojaan.

 

3. Säilyttämisaika

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin on tarpeen yllä mainittujen tarkoitusten täyttämisen kannalta, sekä oikeudellisten velvoitteiden noudattamiseksi, mukaan lukien kirjanpitolainsäädäntö maissa, joissa toimimme.

 

4. Omat oikeutesi

Sinulla on lakisääteisten poikkeusten rajoissa oikeus pyytää pääsyä tietoihin, joita olemme sinusta tallentaneet ja joita käsittelemme sinuun liittyen.

Lisäksi sinulla on oikeus pyytää meitä korjaamaan mahdolliset virheelliset henkilötiedot ja rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä.

Voit pyytää itsellesi kaikki sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä, koneellisesti luettavassa muodossa, jos käsittelemme tällaisia henkilötietoja perustuen suostumukseesi tai sopimukseen, jonka olet kanssamme tehnyt (tietojen siirtäminen).

Pyynnöstäsi poistamme sinua koskevat henkilötiedot, ellei meillä ole oikeusperustetta käsittelyn jatkamiseksi.

Sinulla on myös oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, esimerkiksi tietosuojavaltuutetulle.

 

5. Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä perustuen oikeutettuun etuumme (tietosuoja-asetuksen 6 artikla 1 kohta f alakohta). Siinä tapauksessa lopetamme tietojen käsittelyn, ellei sitä voida jatkaa sen perusteella, että oikeutettu etumme syrjäyttää oman etusi, tai koska tarvitsemme henkilötietoja oikeusvaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. 

 

6. Oikeuksiesi käyttö

Kuten edeltävissä kohdissa 4 ja 5 on kuvattu, sinulla on useita oikeuksia, kun käsittelemme henkilötietojasi. Jos haluat käyttää jotakin näistä oikeuksista, lähetä pyyntösi verkkopalvelumme kautta kaavakkeella, joka on saatavilla täältä.

 

7. Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Pidätämme itsellämme oikeuden tehdä muutoksia tähän tietosuojaselosteeseen.

 

Versio 1.1, tammikuu 2019