Tekoja huomisen hyväksi

Tekoja huomisen hyväksi

Koska olet täällä, vastuullisuus on varmasti sinulle tärkeää. Niin meillekin. Ehkä mietit, miten edistämme esimerkiksi ruokahävikin vähentämistä, pakkausten kierrätettävyyttä, maitotilojen vastuullisuustoimia tai luonnon monimuotoisuutta. Tutustu aiheisiin tarkemmin seuraamalla tuotteidemme vaiheita aina niiden juurille asti.

Ruoka

Uskomme, että maitotuotteet voivat olla osa kestävää ja terveellistä ruokavaliota. Maitotuotteiden hyvien ravintoaineiden avulla pyrimme auttamaan sinua – ja maailman kasvavaa väestöä – syömään hyvin. Miten teemme sen? Tuotamme maukasta ruokaa kaikenikäisille. Lisäksi innostamme ja annamme vinkkejä terveellisen ruoan valmistukseen ja terveelliseen syömiseen sekä ruokahävikin vähentämiseen. 

Pakkaus

Pakkauksen ansiosta elintarvike pysyy tuoreena pidempään. Haluamme tuotteidemme olevan vastuullisia niin sisältä kuin ulkoa, jotta voit nauttia niistä hyvillä mielin. Siksi tavoitteenamme on, että kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä ja että luovumme fossiilipohjaisen neitseellisen muovin käytöstä vuoteen 2030 mennessä. Samalla teemme parhaamme, että pakkaukset olisivat helposti tyhjennettävissä ja kierrätettävissä, jotta voimme minimoida hävikin ja pitää materiaalit käytössä pidempään. 

Kuljetus

Haluamme kuljettaa tuotteemme mahdollisimman vähäpäästöisesti. Siinä meillä on vielä tekemistä. Tavoitteenamme on käyttää omissa kuljetuksissamme vain fossiilittomia polttoaineita vuoteen 2030 mennessä. Miten se onnistuu? Siirrymme käyttämään sähkökuorma-autoja ja uusiutuvalla energialla kulkevia ajoneuvoja. Tulevaisuudessa pyrimme hyödyntämään jopa lehmänlannasta valmistettua biopolttoainetta. Lisäksi panostamme kuljetusreittien optimointiin ja koulutamme kuljettajamme ajamaan taloudellisesti. 

Meijeri

Todella taianomaiset asiat tapahtuvat meijereissämme. Täällä muutamme raakamaidon maukkaaksi ja ravitsevaksi ruoaksi. Tavoitteenamme on vähentää tuotantomme hiilidioksidipäästöjä 63 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2015 tasosta. Miten saavutamme sen? Tärkeimpiä keinoja ovat energiatehokkuuden parantaminen ja siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin. Samalla pyrimme kaikin keinoin vähentämään hävikkiä. Pidämme myös huolta oman henkilöstömme turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.  

Maitotila

Suurimman vaikutuksen luonnon hyväksi voimme saada aikaan maitotiloilla tehtävillä toimenpiteillä. 

Innostamme ja kannustamme toisiamme jatkuvasti toimimaan paremmin. Olemme ottaneet käyttöön kestävän kehityksen kannustimen maidon hinnoittelussa. Ideana on, että mitä enemmän tuottaja tekee ilmastovaikutusten vähentämiseksi sekä luonnon ja sen monimuotoisuuden suojelemiseksi, sitä enemmän hänelle maksetaan maidosta. 

Lehmä

Maukkaista ja ravitsevista tuotteistamme saamme kiittää lehmiä. Lehmät ovat sankareitamme, ja niitä pitää kohdella sen mukaisesti. Arla Suomi Maitotilan Johtamisohjelmalla varmistamme eläinten hyvinvoinnin eli ennaltaehkäisevän terveydenhuollon, ravitsevan rehun, hyvät pito-olosuhteet ja ylipäänsä sen, että lehmät saavat elää hyvää lehmän elämää. Ja arvaa mitä? Hyvinvoivat lehmät tuottavat enemmän laadukasta maitoa. 

Maa

Ruoantuottajina olemme riippuvaisia luonnosta. Siksi huolehdimme maaperästä ja toimimme ympäristöä kunnioittaen. Viljelysmailla esiintyy ekosysteemeille tärkeitä hyönteisiä ja kasveja, joten panostamme maaperän kasvukuntoon, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja innovatiivisten viljelymenetelmien tutkimiseen. Pyrimme siihen, että voimme jättää viljelysmaat parempaan kuntoon seuraavalle sukupolvelle.