MÄÄRÄNPÄÄNÄ PÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMINEN
Kuljetus

MÄÄRÄNPÄÄNÄ PÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMINEN

Maitomme kuljetetaan lähes päivittäin maitotiloilta meijereihin ja lopulta paikalliseen kauppaan tai ravintolaan. Kaikissa kuljetuksissa on mahdollisuuksia päästöjen vähentämiseen. Tavoitteenamme on vähentää päästöjä 63 prosenttia omassa logistiikassamme ja 30 prosenttia kumppaniyritystemme logistiikassa vuoteen 2030 mennessä*.

FOSSIILITONTA POLTTOAINETTA

Nopeutamme tahtia kohti fossiilittomia polttoaineita selkeällä tavoitteella: haluamme saada kaiken oman logistiikkamme Suomessa ja lisäksi Tanskassa, Ruotsissa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa kulkemaan pelkällä fossiilittomalla energialla vuoteen 2030 mennessä. Jos huomaat biokaasulla kulkevan Arlan kuorma-auton Suomen teillä, se ei pelkästään kuljeta maitotuotteita kauppoihin, vaan on osa matkaamme kohti fossiilittomia polttoaineita.

FOSSIILITONTA POLTTOAINETTA

IHMEELLINEN LANTA

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja vähentää päästöjä, mistä yksi esimerkki ovat lantaan keskittyvät pilottihankkeet. Se ei luultavasti ole ensimmäinen asia, joka tulee mieleen polttoaineista puhuttaessa, mutta lehmänlanta on resurssi, jota tiloillamme on runsaasti ja jossa on paljon potentiaalia. Lanta voidaan prosessoida biokaasulaitoksessa ja jalostaa kuorma-autoissa käytettäväksi biopolttoaineeksi. Tulevat kuorma-autot saattavat siis kulkea yhä enemmän ihmeellisellä lannalla.

IHMEELLINEN LANTA

FIKSUMMIN PAIKASTA A PAIKKAAN B

Se, miten kuorma-autojamme ajetaan ja käytetään, auttaa meitä vähentämään kuljetusten päästöjä. Kyse ei ole vain siitä, kuinka pitkiä matkoja ajamme. Kyse on myös siitä, miten ajamme. Suunnittelemme reitit siten, että emme aja ylimääräisiä kilometrejä ja että autot kulkevat mahdollisimman täysinä. Lisäksi koulutamme kuljettajat säästävään ajotapaan.

FIKSUMMIN PAIKASTA A PAIKKAAN B