MISTÄ KAIKKI ALKAA
Maitotila

MISTÄ KAIKKI ALKAA

Kestävä maidontuotanto lähtee tuottajistamme ja heidän tuhansista tiloistaan Suomessa ja seitsemässä muussa Euroopan maassa. Sitoutuneet maidontuottajamme työskentelevät joka päivä, jotta voimme esimerkiksi saavuttaa kunnianhimoisen vuoteen 2030 ulottuvan tavoitteemme vähentää maitotilojen päästöjä 30 prosenttia vuodesta 2015. Suomalaisten maitotilojen tavoitteena on saavuttaa 30 prosentin vähennys jo vuoteen 2025 mennessä vuoden 2020 lähtötasosta lukien.

TUOTTAJIEN PALKITSEMINEN ILMASTOTOIMISTA

Kuvittele, jos sinut palkittaisiin teoistasi ilmastojalanjälkesi pienentämiseksi. Arlan maidontuottajat palkitaan. Jotta voimme kannustaa tuottajia pienentämään maidon hiilijalanjälkeä ja parantamaan luonnon monimuotoisuutta tilalla, tuottajat saavat pisteitä muun muassa lehmien tarkasta ruokinnasta, lannan tehokkaasta käsittelystä tai uusiutuvan energian käytöstä. Mitä enemmän pisteitä tuottajat ansaitsevat, sitä enemmän heille maksetaan maidosta.

TUOTTAJIEN PALKITSEMINEN ILMASTOTOIMISTA

ILMASTOKARTOITUS

Tarvitaan tietoa, jotta voimme auttaa maidontuottajiamme vähentämään tilojensa päästöjä. Siksi olemme ottaneet käyttöön Arlalla Climate Check -työkalun tietojen keräämiseen ja osaamisemme vahvistamiseen. Työkalulla kerätään tarkkaa tilakohtaista tietoa yli 200 eri asiasta, kuten lehmien ruokinnasta ja tiloilla käytettävästä energiasta. Riippumaton taho vahvistaa tulokset ja tallentaa ne laajaan aineistoon, jonka avulla tuemme ja kannustamme tuottajiamme eteenpäin. Jaamme myös oppeja alan sidosryhmien ja tutkimuskumppaneiden kanssa jatkuvaa kehitystä varten.

ILMASTOKARTOITUS

BIG 5

Priorisointi auttaa aina. Mutta mihin meidän tulisi keskittyä? Ilmastokartoitustemme perusteella olemme tunnistaneet viisi toimenpidettä, jotka tieteeseen perustuen pienentävät maitotilan hiilijalanjälkeä eniten samalla kun ne ovat kannattavia ja toteuttamiskelpoisia tuottajille. Kutsumme niitä nimellä Big 5. illä toimenpiteillä on vaikutusta kaikilla Arlan tiloilla lehmien rodusta, tilan koosta, maantieteellisestä sijainnista tai maan kasvukunnosta riippumatta.

BIG 5

HEI, OLEN RUOANTURVAAJA

Nauttimasi maito on ollut Arin, Sarin ja Sinikan kaltaisten henkilöiden – osaavien tuottajiemme – käsissä. Jokaisen maidontuottajan päivittäisillä teoilla on vaikutusta  esimerkiksi lehmien hyvinvointiin, luonnon monimuotoisuuteen ja päästöjen vähentämiseen. He ovat osa Arlan useiden tuhansien maidontuottajien yhteisöä, joka jakaa keskenään tietoa, haasteita ja onnistumisia. Yhdessä he auttavat meitä turvaamaan suomalaista ruoantuotantoa ja vähentämään maidontuotannon päästöjä.

HEI, OLEN RUOANTURVAAJA