Omeletti airfryerissä

Omeletti airfryerissä

15 minuuttia
Omeletti on aamupalojen klassikko! Omeletti on helppo valmistaa ja airfryerissä se kypsyy kuin itsestään. Tätä kannattaa kokeilla!
https://www.arla.fi/reseptit/omeletti-airfryerissa/

Tee näin:

Omeletti airfryerissä
  • Vatkaa munat, maito, suola, pippuri ja juusto hyvin kulhossa.
  • Suihkuta friteerauspannu öljyä ja voita sisältävällä ruiskulla tai vuoraa friteerauspannu leivinpaperilla ja lisää kananmunaseos.
  • Paista omelettia 6-7 minuuttia 180 °C:ssa ja tarjoile.
Valmis!
Vinkki

Jos sinulla on korkeareunainen airfryerin pannu, voit vatkata kananmunaseoksen suoraan siinä ja säästää tiskaamiselta. Käytä airfryeriä ylijääneiden ruokien uudelleenlämmitykseen. Laita omeletti airfryeriin 2-3 minuutiksi noin 160 °C:n lämpötilaan. Jotta munakas säilyttää kosteutensa, peitä se alumiinifoliolla tai kuumuutta kestävällä suojuksella, jotta se höyrystyy ja sitoo kosteuden sisäänsä.

Omeletti airfryerissä Q&A

Omeletti on helppo ja nopea valmistaa airfryerissä. Lue lisää alta!

Voiko omeletin tai munakkaan valmistaa airfryerissä?
Kyllä, voit tehdä munakkaan ilmakoneessa ja saada sen valmiiksi vain 15 minuutissa. Se on hyvä vaihtoehto kiireisiin päiviin, ja siitä saa tukevan aamiaisen tai lounaan.
Kuinka kauan munakasta valmistetaan airfryerissä?
Airfryerissä valmistetun munakkaan kypsennysaika vaihtelee munakkaan paksuuden ja airfryerin mukaan, mutta pääsääntöisesti sitä on kypsennettävä 6-7 minuuttia 180 °C:ssa. Tarkkaile munakasta kypsennyksen aikana ja tarkista hammastikulla tai veitsellä, milloin se on kypsää ja mureaa.
Miten maustaa munakas?
Yksinkertaisessa reseptissämme suosittelemme maustamaan suolalla ja pippurilla ja lisäämään Havarti-juustoa, joka takaa täyteläisen maun ja tahmean rakenteen. Halutessasi voit lisätä mausteita, kuten chiliä tai paprikaa, tai yrttejä, kuten basilikaa tai timjamia, mutta voit myös jättää ne pois.

Ainekset

Omeletti airfryerissä
Kananmunia
4
1 dl
Suolaa
½ tl
Pippuria
Havarti-juustoa
50 g
Suihkutettavaa öljyä

Yksinkertainen ja juustoinen omeletti airfryerissä

Vaikka aterian voi valmistaa muutamassa minuutissa, se ei tarkoita, että mausta pitäisi tinkiä. Tämä airfryerissä paistettava munakas valmistuu noin 15 minuutissa, ja se tarjoaa kaiken, mitä tältä klassiselta kananmunaruoalta voi odottaa.

Erinomaisen munakkaan valmistamiseen ei tarvita paljon aineksia. Munien maustaminen suolalla ja pippurilla vaikuttaa suuresti. Nämä perusmausteet korostavat munien luontaisia makuja, jolloin munien luonnollinen täyteläisyys tulee esiin ja niihin lisätään hienovarainen suolaisuus. Havarti-raaste tuo munakkaaseen suolaista täyteläisyyttä, ja sulatettuna se antaa kuohkeille kananmunille herkullisen tahmeuden ja suolaisen happamia sävyjä.

Munakkaat ovat tyypillisesti sisältä pörröisiä, kosteita ja mureita ja ulkoa kultaisia. Tämä pätee myös ilmakeittimessä paistettuihin munakkaisiin, mutta kultainen kuori saattaa olla hieman rapeampi kuin perinteisissä, liedellä paistetuissa munakkaissa. Kiertävä lämpö mahdollistaa tasaisemman kypsennyksen, jolloin reunat ovat rapeammat. Reunojen ja pehmeän sisuksen välinen kontrasti on ihastuttava ja antaa ihanan suutuntuman, joka varmasti saa sinut palaamaan takaisin hakemaan vielä yhden suupalan.

Tarjoile kevyen salaatin tai vihannesten kanssa virkistävänä lisukkeena

Täydentääksesi omelettiasi voit tarjota sen virkistävän salaatin tai tuoreiden vihannesten kanssa rapeina lisukkeina. Pehmeiden, kuohkeiden munien ja hyvän salaatin rapeuden välinen kontrasti ei tuota pettymystä.

Klassinen kreikkalainen salaatti on erinomainen valinta, jossa on mehukkaita tomaatteja, virkistäviä kurkkuja, rapeita vihreitä paprikoita, kirpeää punasipulia, suolaisia oliiveja ja suolaista salaattijuustoa. Makujen ja tekstuurien yhdistelmä tarjoaa kirkkaan ja kontrastikkaan lisäkkeen miedolle ilmapaistomunakkaalle. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla rapean kaalisalaatin mausteisella kastikkeella. Kaalin rapeus ja kastikkeen kirpeys tuovat virkistävän elementin juustoisiin muniin.

Jos pidät ajatuksesta, että tarjoat airfryerissä paistetun munakkaan jääkaapista löytyvien vihannesten kanssa, harkitse dippiä tai kastiketta, joka sitoo kaiken yhteen. Kermainen ja viilentävä vaihtoehto on tzatziki , joka olisi virkistävä valinta. Mutta myös pehmeä, maukas papudippi voi olla hyvä valinta.

Jos haluat pysytellä airfryerissä, suosittelemme tarjoilemaan kukkakaalia tai parsakaalia . Voit myös valita rapeat pavut.