Glögijuustokakku

Glögijuustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Glögijuustokakku on raikas ja herkullinen tarjottava joulupäivän kahvipöytään. Valmista joulun paras kakku!

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 1 vaniljatanko
  • 1½ dl sokeria
  • 4½ dl Arla Lempi hapatettua kermaa Hapatettu kerma
  • 1 rkl appelsiinin kuorta raasteena
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • 200 g Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa

Glögikiille

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl glögiä

Koristeluun

  • 100 g rouhittuja paahdettuja manteleita
  • kulta glitteriä

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Pohja

Laita pikkuleivät ja keksit monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi muruksi, lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 22 cm) ja asettele reunoille joko leivinpaperista taitettu suojus tai muovinen reunasuojus. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 korkeudelle.

Täyte

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsenterällä ja sekoita ne pieneen sokerimäärään. Vaahdota hapatettu kerma löysäksi vaahdoksi, mausta sokerilla, vaniljalla, appelsiininkuorella ja -mehulla. Sekoita tuorejuustoa, jotta se pehmenee ja lisää varovaisesti vaahtoon. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä, anna hetken jäähtyä ennen kuin lisäät liivatteen vaahtoon, yhtenäisenä ohuena nauhana varovaisesti sekoittaen. Kaada seos vuokaan, jätä n. 1 cm varaa glögikiilteelle. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Glögikiille

Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 10 min. Kuumenna 1 dl glögiä kiehumapisteeseen ja sammuta levy, purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sulata ne glögissä. Lisää joukkoon loput glögistä kylmänä. Kaada varovaisesti tai lusikoi glögi kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 1 tunti.

Irrota kakku varovaisesti vuoasta ja laita kakkuvadille. Koristele kakku paahdetulla mantelirouhelle ja kulta glitterillä reunoista n. 2 cm leveydeltä.