Glögijuustokakku

Glögijuustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(20)

Glögijuustokakku on raikas ja herkullinen tarjottava joulupäivän kahvipöytään. Valmista joulun paras juustokakku!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 1 vaniljatanko
  • 1½ dl sokeria
  • 4½ dl Arla Lempi Fraîche -kerma Fraîche kerma laktoositon
  • 1 rkl appelsiinin kuorta raasteena
  • 2 rkl puristettua appelsiinimehua
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Glögikiille

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl glögiä

Koristeluun

  • 100 g rouhittuja paahdettuja manteleita
  • kulta glitteriä

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

Pohja

  1. Valmista ensiksi glögijuustokakun pohja. Laita pikkuleivät ja keksit monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi muruksi, lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 22 cm) ja asettele reunoille joko leivinpaperista taitettu suojus tai muovinen reunasuojus.
  3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 4 korkeudelle.

Täyte

  1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi.
  2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsenterällä ja sekoita ne pieneen sokerimäärään.
  3. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, mausta sokerilla, vaniljalla, appelsiininkuorella ja -mehulla.
  4. Sekoita tuorejuustoa, jotta se pehmenee ja lisää varovaisesti vaahtoon.
  5. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä, anna hetken jäähtyä ennen kuin lisäät liivatteen vaahtoon, yhtenäisenä ohuena nauhana varovaisesti sekoittaen.
  6. Kaada seos vuokaan, jätä n. 1 cm varaa glögikiilteelle.
  7. Laita glögijuustokakku hyytymään jääkaappiin seuraavaksi päiväksi.

Glögikiille

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 10 min.
  2. Kuumenna 1 dl glögiä kiehumapisteeseen ja sammuta levy, purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sulata ne glögissä.
  3. Lisää joukkoon loput glögistä kylmänä.
  4. Kaada varovaisesti tai lusikoi glögi kakun pinnalle ja jätä glögijuustokakku hyytymään jääkaappiin noin yhdeksi tunniksi.

Koristelu

  1. Irrota glögijuustokakku varovaisesti vuoasta ja laita kakkuvadille.
  2. Koristele glögijuustokakku paahdetulla mantelirouhella ja kulta glitterillä reunoista noin 2 cm leveydeltä.

Katso myös nämä