Ranskalaiset airfryerissä

Ranskalaiset airfryerissä

Ranskalaiset ovat klassinen lisuke moniin ruokiin. Niiden valmistaminen on helppoa airfryerillä. Valmista vain ranskalaiset perunasta, lisää öljyä ja laita ne airfryeriin kypsymään. Valmiina ne ovat ihanan rapeita!
https://www.arla.fi/reseptit/ranskalaiset-airfryerissa/

Tee näin:

Ranskalaiset airfryerissä
  • Leikkaa perunat tikuiksi (noin 1 x 1 cm paksuisiksi).
  • Laita ne kylmään veteen noin 30 minuutiksi.
  • Valuta vesi pois ja taputtele perunat täysin kuiviksi paperipyyhkeillä tai keittiöpyyhkeellä.
  • Laita perunatikut kulhoon ja sekoita ne öljyn ja mausteiden kanssa.
  • Laita perunat airfryeriin ja paista niitä noin 25 minuuttia 180 °C:ssa.
  • Ravista koria muutaman kerran prosessin aikana.
Valmis!
Vinkki

Varmista, että liotat perunat ennen niiden paistamista airfryerissä. Leikattujen perunoiden liottaminen kylmässä vedessä noin 30 minuutin ajan auttaa poistamaan ylimääräisen tärkkelyksen perunoiden pinnalta, jolloin ranskalaisista tulee rapeampia. Tärkkelys voi saada ranskalaiset tarttumaan toisiinsa ja estää niitä saamasta rapeaa rakennetta. Liotuksen jälkeen on tärkeää kuivata perunat huolellisesti ennen kypsennystä, sillä ylimääräinen kosteus perunoiden pinnalla voi haitata rapeutumista. Täydellisesti kypsiä ja rapeita perunoita saat, kun asetat perunatikut yhteen kerrokseen ilman, että ne ovat liian täynnä. Näin kuuma ilma pääsee kiertämään ja voit ravistella tai heittää ranskalaisia kesken kypsennyksen. Näin varmistat, että ranskalaiset ruskistuvat tasaisesti ja niistä tulee herkullisen rapeita.

Ranskalaiset airfryerissä Q&A

Ranskalaiset valmistuvat airfryerissä käden käänteessä. Lue lisää alta!

Kannattaako öljyä käyttää, kun valmistaa ranskalaisia airfryerissä?
Kyllä, on suositeltavaa käyttää vähän öljyä, kun valmistat ranskalaisia airfryerissä. Öljyn lisääminen auttaa saamaan perunoihin rapean ja kullanruskean ulkopinnan. Se auttaa myös estämään ranskalaisten tarttumista airfryerin koriin tai tarjottimeen. On tärkeää, että öljyä ei käytetä liikaa, sillä liiallinen öljy voi johtaa rasvaisiin ranskalaisiin tai aiheuttaa savua airfryerissä. Kevyt öljykerros riittää haluttuun lopputulokseen.
Voiko ranskalaisia lämmittää uudelleen airfryerissä?
Kyllä, voit lämmittää ranskalaisia uudelleen airfryerissä. Kuumenna se noin 175-190 °C:een ja aseta ylijääneet ranskalaiset yhteen kerrokseen airfryeriin koriin tai tarjottimeen. Kuumenna uudelleen 3-5 minuuttia ravistelemalla koria tai varovasti heittelemällä niitä puolivälissä, jotta ne kuumenevat tasaisesti. Pidä niitä silmällä, jotta ne eivät kypsenny liikaa. Tarkista, ovatko ne halutun rapeat, ja anna niiden paistua tarvittaessa vielä hieman kauemmin varoen kuitenkin kypsentämästä niitä liikaa. Muista, että uudelleenlämmitysajat voivat vaihdella ranskalaisten paksuuden ja määrän sekä airfryerin tietyn mallin mukaan.
Voiko fish & chipsiä valmistaa airfryerissä?
Kala ja ranskalaiset perunat ovat klassinen yhdistelmä, ja kyllä, voit valmistaa kalaa ja ranskalaisia perunoita yhdessä airfryerissä. Saat parhaan tuloksen, kun pidät ne erillään korissa tai tarjottimella, jolloin ne kypsyvät tasaisesti. Voit aloittaa paistamisen samanaikaisesti, mutta pidä niitä silmällä, sillä ne saattavat kypsyä eri aikaan. Muista myös, ettet täytä airfryeriä liian täyteen, jos haluat täydellistä rapeutta.

Ainekset

Ranskalaiset airfryerissä
Perunoita
750 g
Öljyä
1 rkl
Suolaa
2 tl
Valkosipulijauhetta
1 tl
Oreganoa
1 tl
Timjamia
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 tl
Paprikamaustetta
½ tl
Cayennepippuri
¼ tl

Kokeile rapeita kotitekoisia ranskalaisia airfryerissä - nopeasti ja helposti!

Jos pidät herkullisista, kullanruskeista ranskalaisista, joiden ulkopinta on rapea ja sisäpinta pehmeä ja pörröinen, sinun on kokeiltava airfryerissä valmistettuja kotitekoisia ranskalaisia. Airfryerillä saat aikaan tyydyttävän rapeuden ilman ylimääräistä öljyä tai friteerauksen vaivaa.

Nauti niitä välipalana tai lisäkkeenä suosikkikastikkeesi kanssa. Voit myös valita klassisen brittiläisen tavan herkullisten fish and chips -annosten kanssa, valmistaa kaiken airfryerissä ja tarjoilla rapeaa kalaa ja täydellisiä ranskalaisia sitruunaviipaleiden ja tartarkastikkeen kera.

Jos haluat kokeilla muitakin airfryerissä valmistettuja maukkaita lisukkeita, meillä on sinulle joukko herkullisia vaihtoehtoja. Kokeile rapeaa airfryerissä paistettua kukkakaalia tai maukkaita airfryerissä paistettuja parsakaaliranskalaisia . Ja jos olet klassisen yhdistelmän tuulella, tarjoile ranskalaiset kokonaisen kanan kanssa tai valitse aina suositut kananugetit.

Paistettu maukkaiden mausteiden kanssa

Perunoiden rapean rakenteen ja houkuttelevien mausteiden yhdistelmä nostaa klassiset perunat aivan uudelle tasolle. Kun lisäät ennen kypsennystä mausteita, kuten valkosipulijauhetta, oreganoa, timjamia, basilikaa, paprikaa ja cayennepippuria, perunat saavat aikaan ihastuttavan aromien ja makujen yhdistelmän. Jokainen mauste tuo oman ainutlaatuisen makunsa, olipa kyseessä sitten valkosipulijauheen lämpö, paprikan savuisuus tai cayennepippurin lievä tulisuus. Ne tehostavat yhdessä perunoiden luonnollisia makuja, mikä tekee jokaisesta suupalasta mielenkiintoisemman ja tyydyttävämmän.

Valitse oikeat perunat

Oikeiden perunoiden valitseminen on tärkeää, jotta ranskalaisten rakenne olisi täydellisen tasapainoinen sisältä ulospäin. Tärkkelyspitoisten, leivontaan sopivien lajikkeiden, kuten Russet- tai Yukon Gold -perunoiden, valitseminen on avainasemassa halutun lopputuloksen saavuttamisessa. Näiden perunatyyppien tärkkelyspitoisuus on korkeampi, joten ne sopivat erinomaisesti perunoiden valmistukseen, joissa on rapea ulkopinta ja kuohkea sisäpinta. Näiden perunoiden tärkkelys auttaa pitämään kosteutta, joten niistä ei tule liian kuivia tai rakeisia.

Kokeile ranskalaisia erilaisten täytteiden ja kastikkeiden kanssa

Jos sinua huvittaa kokeilla, on lukemattomia tapoja, joilla näitä vastustamattoman rapeita perunoita voi parantaa. Sen sijaan, että pitäydyt perinteisessä lisukkeessa, voit ottaa mallia ladatuista perunoista ja piristää niitä erilaisilla lisukkeilla. Olipa kyseessä sitten sulatejuusto ja rapeat pekonipalat, grillattu sipuli, paistetut sienet tai kermainen avokadoviipale, mahdollisuudet ovat todella rajattomat.

Klassista makuelämystä suosivien kannattaa tutustua erilaisiin dippikastikkeisiin, sillä ne voivat nostaa ranskalaisten maun aivan uusiin ulottuvuuksiin. Dippikastikkeiden maailma on avoinna riippumatta siitä, valitsetko kotitekoisia mausteita vai kaupasta ostettuja suosikkeja, kuten chipotle-majoneesia, sriracha-aiolia, hunajasinappia tai mausteista ketsuppia.