Värikkäät ja herkulliset

Pääsiäisen kasvisruoat

Pääsiäisen kasvisruoat toimivat herkullisina lisukkeina tai vaihtoehtoina perinteisille lammas- ja karitsaruoille. Tutustu resepteihin ja löydä suosikkisi raikkaista kasvisherkuista!

Pääsiäisen kasvisruoat ovat herkullisia lisukkeita tai vaihtoehtoja perinteisille lammas- ja karitsaruoille. Tutustu resepteihin ja löydä suosikkisi raikkaista kasvisherkuista!

Pääsiäisen ruokapöydässä saattaa istua erilaisia syöjiä ja pääsiäismenu onkin hyvä suunnitella niin, että jokaiselle löytyy sopivaa syötävää. Toisaalta pääsiäisen kasvisruoat voivat olla mukavaa vaihtelua myös sekasyöjälle – mitä jos tänä vuonna koko pääsiäisen menu sisältäisikin vain kasvisruokia? 

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee hieman vuosittain. Kun pääsiäinen sijoittuu huhtikuulle, ajankohta sopii yhteen myös parsasesongin kanssa. Näin voit yhdistää tuoreet parsat ja pääsiäisen kasvisruoat. Kokeile esimerkiksi herkullista parsapiirakkaa tai parsarisottoa pääsiäispöydän yllätyksenä.

Parsarisotto

Pääsiäisen kasvisruoat suoraan uunista

Pääsiäisen kasvisruoat valmistuvat helposti uunissa. Täytetyt portobellot ja uunibataatit ovat ravitsevia uuniruokia, jotka valloittavat myös lihansyöjän sydämet. Kun taas metsäinen juurespaistos ja kasviskiusaus vievät isommankin nälän. Tarpeen tullen nämä herkulliset uuniruoat maistuvat vielä seuraavanakin pääsiäisen juhlapäivänä.

Metsäinen-juurespaistos

Kukkakaaligratiini on herkullinen ja klassinen uuniruoka, joka valmistuu nopeasti. Käytä valmistukseen tuoretta kukkakaalia niin saat maistuvimman lopputuloksen. Voit viimeistellä kukkakaaligratiinin silputulla tuoreella lehtipersiljalla.

Proteiinipitoiset tarjottavat kasviksista

Kasvisruoat ovat terveellinen vaihtoehto mm. kuitupitoisuuden vuoksi. Jos kasvisruokien proteiinipitoisuus huolestuttaa, niin kannattaa valita pöytään runsaasti proteiineja sisältäviä ruokia. Kvinoapihvit ovat hyvä valinta proteiinin ja terveellisten rasvahappojen vuoksi, lisäksi nämä pihvit ovat ihanan meheviä. Ihanassa tofupadassa maistuu lime, chili ja curry. Se tuo hieman mausteista twistiä pääsiäisen kasvisruokiin.

Lämpimien ruokien lisäksi pääsiäisen kasvisruoat voivat myös olla herkullisia salaatteja. Linssisalaatti on ruokaisa ja proteiinipitoinen salaatti, joka sisältää myös avokadoa.

Kokeile rohkeasti kasviruokia pääsiäisen juhlapöytään ja löydä omat suosikkisi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat