Parsa uunissa ja appelsiinikastike

Parsa uunissa ja appelsiinikastike

15 minuuttia Brunssi Alkuruoka
Parsa uunissa on valloittava kevät herkku, joka on myös helppo valmistaa. Tarjoile paahdetut parsat appelsiinikastikkeen kanssa. Tutustu reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/parsa-uunissa-ja-appelsiinikastike/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan parsa uunissa kuumentamalla puhdas uunipelti 200 asteessa.
  • Huuhdo sillä välin parsat ja napsauta kova kanta poikki. Siisti katkaistu pää veitsellä.
  • Pyöräytä parsat öljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  • Levitä parsat pellille ja paahda parsat uunissa ylätasolla 8-10 minuuttia, kunnes parsat ovat saaneet hieman väriä, mutta ne ovat vielä sisältä rapsakoita.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa uunissa paahdetun parsan kanssa. Parsa uunissa on herkullinen vaihtoehto keitetyille parsoille.
Tarjoiluehdotus
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(28)
Valmis!
Vinkki

Voit suojata uunipellin foliolla.

Ainekset

Ainekset
Parsaa (à 450 g)
2 nippua
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Appelsiinikastike:
1 prk
Appelsiinin kuori raastettuna
1
Appelsiinimehu
1
Hunajaa
1 tl
Suolaa
¼ tl
Mustapippuria
¼ tl
Tuoretta minttua hienonnettuna
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(28)