Parsa uunissa ja appelsiinikastike

Parsa uunissa ja appelsiinikastike

15 minuuttia
Parsa uunissa on valloittava kevät herkku, joka on myös helppo valmistaa. Tarjoile paahdetut parsat appelsiinikastikkeen kanssa. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan parsa uunissa kuumentamalla puhdas uunipelti 200 asteessa.
  • Huuhdo sillä välin parsat ja napsauta kova kanta poikki. Siisti katkaistu pää veitsellä.
  • Pyöräytä parsat öljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  • Levitä parsat pellille ja paahda parsat uunissa ylätasolla 8-10 minuuttia, kunnes parsat ovat saaneet hieman väriä, mutta ne ovat vielä sisältä rapsakoita.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa uunissa paahdetun parsan kanssa. Parsa uunissa on herkullinen vaihtoehto keitetyille parsoille.
Valmis!
Vinkki

Voit suojata uunipellin foliolla.

Ainekset

Ainekset
Parsaa (à 450 g)
2 nippua
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Appelsiinikastike:
1 prk
Appelsiinin kuori raastettuna
1
Appelsiinimehu
1
Hunajaa
1 tl
Suolaa
¼ tl
Mustapippuria
¼ tl
Tuoretta minttua hienonnettuna
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(25)