Parsarisotto

Parsarisotto

35 minuuttia
Parsarisotto on kevään sesonkiruoka. Hyödynnä kauden tuoreet parsat ja valmista täyteläisen herkullinen risotto. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

Valmista parsarisotto
  • Aloita parsarisoton valmistus leikkaamalla parsat pieniksi kiekoiksi ja säästä nuput kokonaisina.
  • Freesaa eli paista pikaisesti parsapalat öljyssä pannulla kunnes ne ovat saaneet hennon värin. Mausta ripauksella suolaa. Siirrä sivuun odottamaan.
  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä kattilassa. Nosta lämpö ja lisää riisit sekoittaen. Kuumenna hetki, kunnes riisi on kuullottunut.
  • Kaada kattilaan viini ja laske lämpöä. Sekoita koko ajan.
  • Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää 3-4 dl lientä sekä parsat nuppuja lukuun ottamatta. Kypsennä risottoa hiljalleen sekoittaen ja pikkuhiljaa lisää nestettä, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
  • Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi, ranskankerma sekä raastettu parmesaani. Peitä kannella hetkeksi ja anna parsarisoton vetäytyä.
  • Rouhi joukkoon mustapippuri. Lisää tarvittaessa sormisuolaa.
  • Jaa parsarisotto lautasille ja koristele annokset parsannupuilla. Tarjoa parsarisotto heti.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Parsaa (450 g)
1 nippu
Oliiviöljyä
1 rkl
Suolaa
1 ripaus
Salottisipuleita
3
Oliiviöljyä
2 rkl
Carnaoli- tai arborioriisiä
2 dl
Valkoviiniä
2 dl
Kasvisfondi
8 dl
50 g
3 rkl
Parmesaani
100 g
Mustapippuria myllystä
Sormisuola
Lisää herkullisia ideoita