Parsarisotto

Parsarisotto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

35 minuuttia

Parsarisotto on kevään sesonkiruoka. Hyödynnä kauden tuoreet parsat ja valmista täyteläisen herkullinen risotto. Tutustu reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 1 (450 g) nippu parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ripaus suolaa
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl carnaoli- tai arborioriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 dl kasvislientä
  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 3 rkl Arla Lempi crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • 100 g parmesan-juustoa
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa

Tee näin:

Tee näin:

Valmista parsarisotto

1. Aloita parsarisoton valmistus leikkaamalla parsat pieniksi kiekoiksi ja säästä nuput kokonaisina. Freesaa parsapalat öljyssä pannulla. Mausta ripauksella suolaa.
2. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä kattilassa. Nosta lämpö ja lisää riisit sekoittaen. Kuumenna hetki, kunnes riisi on kuullottunut.
3. Kaada kattilaan viini ja laske lämpöä. Sekoita koko ajan. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää 3-4 dl lientä sekä parsat nuppuja lukuun ottamatta. Kypsennä risottoa hiljalleen sekoittaen ja pikkuhiljaa lisää nestettä, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää.
4. Siirrä kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi, ranskankerma sekä raastettu parmesaani. Peitä kannella hetkeksi ja anna parsarisoton vetäytyä.
5. Rouhi joukkoon mustapippuri. Lisää tarvittaessa sormisuolaa. Jaa parsarisotto lautasille ja koristele annokset parsannupuilla. Tarjoa parsarisotto heti.

Katso myös nämä