Parsakeitto

Parsakeitto

Parsakeitto on herkullinen ja terveellinen ruoka, joka sopii erinomaisesti vaikkapa kevyeksi lounaaksi.

Tee näin:

  • Kuori parsat ja leikkaa tyvestä pois kova osa. Leikkaa parsat paloiksi.
  • Kiehauta vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä parsaa 4-5 minuuttia.
  • Soseuta parsat pienessä määrässä keitinlientä. Lisää soseeseen loppu liemi ja kerma.
  • Puolita avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmälihat. Soseuta hedelmäliha ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa. Älä keitä tai pidä lämpimällä levyllä, muuten keitosta voi tulla karvaan makuinen.
  • Mausta keitto tabascolla ja tarvittaessa suolalla.
  • Tarjoa keitto lämpimänä, haaleana tai kylmänä. Koristele keittoannos keitetyllä, kokonaisella parsatangolla.
Valmis!

Ainekset

Vihreää parsaa
300 g
Vettä
6½ dl
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
Kasvisfondeja
2
2 dl
Avokado
2
Pari tippaa vihreää tabasco
Lisää herkullisia ideoita
Parsarisotto
35 minuuttia
Parsarisotto
(25)