Parsakeitto

Parsakeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Parsakeitto on herkullinen ja terveellinen ruoka, joka sopii erinomaisesti vaikkapa kevyeksi lounaaksi.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 300 g vihreää parsaa
  • 6½ dl vettä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 % laktoositon
  • 2 avokadoa
  • pari tippaa vihreää tabascoa

Tee näin:

Tee näin:

Kuori parsat ja leikkaa tyvestä pois kova osa. Leikkaa parsat paloiksi. Kiehauta vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä parsaa 4-5 minuuttia. Soseuta parsat pienessä määrässä keitinlientä. Lisää soseeseen loppu liemi ja kerma. Puolita avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmälihat. Soseuta hedelmäliha ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa. Älä keitä tai pidä lämpimällä levyllä, muuten keitosta voi tulla karvaan makuinen. Mausta keitto tabascolla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa keitto lämpimänä, haaleana tai kylmänä. Koristele keittoannos keitetyllä, kokonaisella parsatangolla.