Piparminttusuklaakakku

Piparminttusuklaakakku

1 tunti
Raikas piparminttusuklaakakku sopii joulun ja talven ajan juhlapöytiin. Näyttävä koristelu on yllättävän helppo toteuttaa. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/piparminttusuklaakakku/

Tee näin:

Valmista pohja
  • Pingota leivinpaperi noin 16 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Öljyä vuoan reuna ja levitä sille tomusokeria.
  • Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
Valmista täyte
  • Sulata suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa suklaa sähkövatkaimella nopeasti kermavaahdon joukkoon.
  • Kääntele täytteen sekaan murskattu piparminttukarkkitanko. Kaada piparminttusuklaatäyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Valmista koristeet
  • Sulata koristeiden suklaa ja levitä leivinpaperin päälle levyksi. Ripottele pinnalle murskattua piparminttukarkkitankoa. Siirrä pakastimeen noin 15 minuutiksi.
  • Taita suklaalevystä paloja ja koristele kakku suklaapaloilla ja piparminttukarkkitangoilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Suklaatäytekeksejä
150 g
25 g
Täyte
Maitosuklaata
200 g
4 dl
Piparminttukarkkitanko
1
Koristelu
Maitosuklaata
50 g
Piparminttukarkkitankoa
3
Lisää herkullisia ideoita