Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(9)

Perinteinen porkkanalaatikko on suomalaisen joulupöydän herkullinen klassikko!

Ainekset

Annokset

  • 600 g porkkanoita
  • 3 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl puuroriisiä
  • 4 dl Arla Vanhanajan luomutäysmaitoa vanhanajan täysmaitoa Suomesta
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • ¼ tl jauhettua valkopippuria
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria
  • muskottipähkinää
  • korppujauhoja
  • Arla Ingmariinia vuoan voiteluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen, ja laita siihen riisit kiehumaan. Soseuta porkkanat. Sekoita soseen joukkoon maito, kananmuna ja mausteet. Lisää kypsät riisit ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama Ingmariininokare. Paista porkkanalaatikkoa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.