Joulupöydän tärkein lisuke!

Joululaatikot

Joululaatikot kuuluvat perinteiseen suomalaiseen joulupöytään. Entisaikaan laatikoissa käytettiin erityisesti juureksia, jotka säilyivät hyvin jouluun asti.

Joululaatikot syntyvät kätevästi myös itse valmistettuina, jolloin voit olla varma, etteivät ne sisällä ylimääräisiä lisäaineita. Lisäksi voit olla täysin varma kaikista valmistusaineista, jos pöytäseurueessa on allergiaa tai yliherkkyyksiä tietyille raaka-aineille.

Tunnetuimmat joululaatikot ovat lanttulaatikko, porkkanalaatikko ja imelletty perunalaatikko, jotka ovat tuttuja joulupöydästä jo vuosikymmenien ajalta.

Joululaatikot_porkkanalaatikko

Jos perinteiset suosikit eivät maistu tai haluat tuoda niiden rinnalle myös jotain uutta, kannattaa kokeilla joulupöydän suosikiksi noussutta bataattilaatikkoa tai värikästä punajuurikiusausta. Tai valmista joulupöytään herkullinen metsäinen juurespaistos, jossa maistuu juuresten lisäksi maukkaat metsäsienet.

Jos haluat helpottaa joulun kiireitä, voit valmistaa joululaatikot hyvissä ajoin ennen joulua ja pakastaa ne. Näin joulunpyhille jää enemmän aikaa. Joululaatikot voi pakastaa kypsinä tai raakoina. Muista kuitenkin sulattaa pakastetut laatikot ennen lämmittämistä tai paistamista. Laatikoista imelletty perunalaatikko on ainoa, jota ei suositella pakastettavaksi koska perunalaatikon rakenne kärsii pakastettaessa.

Joululaatikoiden reseptit löydät alta – valitse sopivimmat omaan joulupöytääsi ja pistä toimeksi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat