Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus

Janssoninkiusaus on maukas ruotsalainen perinneruoka, joka valmistuu tuossa tuokiossa. Janssoninkiusaus koostuu perunasta ja anjoviksesta. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/janssoninkiusaus/

Tee näin:

Janssoninkiusaus
  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  • Kuori sipuli ja pilko ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli voissa pannulla. Kuori ja suikaloi perunat.
  • Voitele uunivuoka. Laita vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja anjovista.
  • Päällimmäisen perunakerroksen päälle voi kaataa hieman anjovisten säilykelientä.
  • Kaada vuokaan maito ja kerma ja ripottele pinnalle korppujauhoa.
  • Paista Janssoninkiusaus uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jos kypsennät kiusauksen suuressa vuoassa, paistoaika voi olla pidempi, noin 45-50 minuuttia.
  • Tarjoile Janssoninkiusaus lämpimänä salaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Janssoninkiusaus
Sipuli
1
1 rkl
Keskikokoisia perunoita, n. 750 g
8- 10
Anjovisfileetä, n. 100 g
1 prk
2 dl
1 dl
Korppujauhoa
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Kasviskiusaus
1 tunti 15 minuuttia
Kasviskiusaus
(6)
Kinkkukiusaus
1 tunti
Kinkkukiusaus
(27)
Kasvisvuoka
1 tunti
Kasvisvuoka
(2)