
Janssoninkiusaus
Janssoninkiusaus on maukas ruotsalainen perinneruoka, joka valmistuu tuossa tuokiossa.
Ainekset
Annokset
- 1 sipuli
-
1 rkl Arla Meijerivoita
- 8- 10 kpl keskikokoisia perunoita, n. 750 g
- 1 prk anjovisfileitä, n. 100 g
-
2 dl Arla kuohukermaa
-
1 dl Arla kevytmaitoa
- 1 rkl korppujauhoja
Lisää herkullisia ideoita
Tee näin:
Tee näin:
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori sipuli ja pilko ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuli voissa pannulla. Kuori ja suikaloi perunat. Voitele uunivuoka. Laita vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja anjovista. Päällimmäisen perunakerroksen päälle voi kaataa hieman anjovisten säilykelientä. Kaada vuokaan maito ja kerma ja ripottele pinnalle korppujauhoa. Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Jos kypsennät kiusauksen suuressa vuoassa, paistoaika voi olla pidempi, noin 45-50 minuuttia.