Kinkun paisto

Kinkun paisto

Kinkun paisto onnistuu varmasti, kun maltat antaa kinkun lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista ja kypsyä sitten rauhassa meheväksi uunin lempeässä lämmössä.

Tee näin:

Kinkun sulatus
  • Sulata pakastekinkku hitaasti jääkaapissa. Ota tuorekinkku jääkaapista lämpenemään pari tuntia ennen paistoa, jolloin paistoaika hieman lyhenee, kun liha ei ole kylmää.
Kinkun paisto
  • Kuumenna uuni 100-125 -asteiseksi. Työnnä kinkun keskikohtaan paistomittari ja nosta kinkku ritilälle. Työnnä uunin alaosaan uunipannu ja kaada sille vettä, ettei kinkusta paiston aikana valuva neste kuivu pannulle. Nosta kinkkuritilä uunin alaosaan. Paista kinkkua, kunnes sen sisälämpötila on 75-80 astetta. Nosta kinkku uunista ja peitä alumiinifoliolla. Nosta uunin lämpötila 225-asteiseksi kinkun kuorruttamista varten.
Kinkun kuorrute
  • Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen voi, curry, korppujauho, persilja ja kerma keskenään. Poista kinkun päältä folio. Irrota kinkun verkko. Leikkaa pois kamaranpala ja rasva. Levitä kuorrutus kinkulle. Ripottele pinnalle korppujauhoa. Nosta kinkku uuniin ja paista 5-8 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Leikkaa kinkusta ohuita viipaleita hyvin teroitetulla paistiveitsellä. Koristele kinkkuvati makeilla omenalohkoilla, jotka voit maustaa limettimehulla.
Valmis!

Ainekset

Kinkkua
Kuorrute
2 rkl
Currya, esim. Thai-currya
1 rkl
Korppujauhoa
2 rkl
Persiljaa hienonnettuna
½ dl
½ dl
Päälle
Korppujauhoa
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Porkkanalaatikko
60+ min
Porkkanalaatikko
(20)