Kinkun paisto

Kinkun paisto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Kinkun paisto onnistuu varmasti, kun maltat antaa kinkun lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista ja kypsyä sitten rauhassa meheväksi uunin lempeässä lämmössä.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

  • kinkku

Kuorrute

Päälle

  • 1 rkl korppujauhoja

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

Kinkun sulatus

Sulata pakastekinkku hitaasti jääkaapissa. Ota tuorekinkku jääkaapista lämpenemään pari tuntia ennen paistoa, jolloin paistoaika hieman lyhenee, kun liha ei ole kylmää.

Kinkun paisto

Kuumenna uuni 100-125 -asteiseksi. Työnnä kinkun keskikohtaan paistomittari ja nosta kinkku ritilälle. Työnnä uunin alaosaan uunipannu ja kaada sille vettä, ettei kinkusta paiston aikana valuva neste kuivu pannulle. Nosta kinkkuritilä uunin alaosaan. Paista kinkkua, kunnes sen sisälämpötila on 75-80 astetta. Nosta kinkku uunista ja peitä alumiinifoliolla. Nosta uunin lämpötila 225-asteiseksi kinkun kuorruttamista varten.

Kinkun kuorrute

Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen voi, curry, korppujauho, persilja ja kerma keskenään. Poista kinkun päältä folio. Irrota kinkun verkko. Leikkaa pois kamaranpala ja rasva. Levitä kuorrutus kinkulle. Ripottele pinnalle korppujauhoa. Nosta kinkku uuniin ja paista 5-8 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Leikkaa kinkusta ohuita viipaleita hyvin teroitetulla paistiveitsellä. Koristele kinkkuvati makeilla omenalohkoilla, jotka voit maustaa limettimehulla.

Katso myös nämä