Kasvisvuoka

Kasvisvuoka

1 tunti
Ruokaisa kasvisvuoka on herkullinen arkiruoka. Kasvisvuoka maistuu sellaisenaan kevyen salaatin kanssa, mutta myös liha- tai kalaruoan lisukkeena.

Tee näin:

Kasvisvuoka
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Käsittele kasvisvuoan ainekset. Kuori ja raasta porkkanat. Pilko salaattisipulit ja leikkaa lehtiselleri paloiksi.
  • Sulata voi korkealla lämmöllä ruskistamatta sitä. Lisää curry ja kasvikset. Mausta pippurilla.
  • Kaada kasvikset voideltuun, soikeaan uunivuokaan (n. 5 x 19 x 30 cm).
  • Sekoita kananmunat, raejuusto ja kasvisliemi yhteen. Lisää joukkoon pilkottu valkosipulinkynsi ja 1dl hienonnettua ruohosipulia. Kaada seos kasvisten päälle ja ”nosta” kasviksia hieman, jotta seos jakautuu tasaisesti kasvisvuokaan.
  • Paista kasvisvuoka uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  • Sillä aikaa, kun kasvisvuoka kypsyy uunissa, valmista lisukesalaatti. Huuhtele salaattisekoitus ja leikkaa mukaan omena ohuina viipaleina. Viimeistele siemenillä ja sekoita.
  • Tarjoile kasvisvuoka lämpimänä tai kylmänä ruokana lisukesalaatin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Voit käyttää kasvisvuoassa myös muita kasviksia. Jos käytät perunaa tai juureksia, paistoaika nousee 20-30 minuuttia.

Ainekset

Kasvisvuoka
25 g
Currya
¾ rkl
Porkkanoita (n. 250 g)
3
Salottisipuleita (n. 225 g)
3
Varsiselleri
5
Pippuria myllystä
Kananmunia
2
200 g
Kasvisfondia
2 dl
Tuoretta ruohosipulia
1 ruukku
Valkosipulinkynsi
1
Lisukesalaatti
Tuoresalaattisekoitus
Omenaa
Auringonkukansiemeniä
Lisää herkullisia ideoita
Kasvisgratiini
1 tunti
Kasvisgratiini
(20)
Kasviskiusaus
60+ min
Kasviskiusaus
(6)
Bataatticurry
35 minuuttia
Bataatticurry
(9)