Kasvisgratiini

Kasvisgratiini

1 tunti
Kasvisgratiini kruunaa arjen ja syntyy vähällä vaivalla. Valitsemalla vihannekset sesongin mukaan saat gratiiniin helposti vaihtelua.
https://www.arla.fi/reseptit/kasvisgratiini/

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Paloittele parsa- ja kukkakaali kukinnoiksi. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa raasteeksi. Sekoita uunivuoassa.
  • Jos pidät rosmariinin mausta, voit lisätä rosmariinia sekaan.
  • Kaada päälle ruokakerma ja sekoita.
  • Raasta Castello Cheddar raasteeksi. Ripottele kasvisten pinnalle molemmat juustoraasteet.
  • Rouhi päälle mustapippuria ja mausta suolalla.
  • Paista kasvisgratiini uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia.
  • Koristele kasvisgratiini esim. tuoreella lehtipersiljalla tai basilikalla.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Parsakaalia
200 g
Kukkakaalinnuppuja
500 g
Porkkanaa
2
Kesäkurpitsa
½
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
3 dl
2 dl
1 dl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa
½ tl
Tuoreita yrttejä maun mukaan (esim. rosmariini, lehtipersilja, basilika)
Lisää herkullisia ideoita
Täytetyt paprikat
55 minuuttia
Täytetyt paprikat
(9)
Kaalilaatikko
1 tunti 10 minuuttia
Kaalilaatikko
(15)
Kasvispata
2 tuntia
Kasvispata
(1)