Kasvispata

Kasvispata

60+ min
Valmista ruokaisa ja terveellinen kasvispata rapeista kasviksista ja omatekoisesta paneer-juustosta. Voit käyttää myös Apetina Paneeria. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kasvispata/

Tee näin:

Paneer-juusto
 • Aloita kasvispata valmistamalla ensin paneer-juusto. Kiehauta maito paksupohjaisessa kattilassa samalla sekoittaen. Käännä liesi matalalle lämmölle ja lisää sitruunamehua ja suolaa. Sekoita, kunnes maito alkaa erottua liemestä. Ota pois liedeltä.
 • Aseta kattilan päälle siivilä ja peitä se puhtaalla, ohuella ja kostella pyyhkeellä, kuten keittiöpyyhkeellä.
 • Kaada erotettu maito siivilään ja anna sen valua sekä jäähtyä noin 15 minuuttia. Kerää pyyhe yhteen ja purista juustosta lisää nestettä pois.
 • Muotoile juustosta pieni, tasainen neliö pyyhkeen sisällä ja aseta lautaselle. Aseta paneerin päälle paino, kuten ruukullinen vettä ja anna juuston jäähtyä jääkaapissa painon alla noin 1 tunnin ajan.
 • Kun paneer-juusto on jäähtynyt, leikkaa siitä kuutioita.
Kasvispata
 • Käsittele kasvikset. Leikkaa keltajuuri lohkoiksi ja puolita pienet salottisipulit. Palastele hasselpähkinät. Leikkaa myös aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi.
 • Sulata voi paksupohjaisessa pannussa korkealla lämmöllä, mutta älä ruskista. Paista keltajuuret yhdessä sipulin ja paneer-juuston kanssa noin 3 minuuttia.
 • Lisää chilihiutaleet ja vehnäjauho. Anna kypsyä matalalla lämmöllä samalla sekoittaen noin 1 minuutin ajan.
 • Lisää valkoviini ja vesi. Anna padan kypsyä matalalla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. Sekoita välillä.
 • Sillä aikaa, kun kasvispata kypsyy, puhdista kevätsipulit ja leikkaa varresta 2 cm:n pituisia viistoja paloja. Leikkaa vihreästä päästä hyvin ohuita vinoja paloja ja aseta ne kylmään veteen. Lisää muut kevätsipulit kasvispataan yhdessä soijapapujen, aurinkokuivattujen tomaattien, kerman ja suolan kanssa. Anna kasvispadan kypsyä matalalla lämmöllä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita välillä.
 • Viimeistele kasvispata hasselpähkinöillä ja koristele kevätsipulilla. Tarjoile kasvispata keitetyn speltin tai ohran kanssa.
Valmis!
Vinkki

Paneer-juuston voit tarvittaessa valmistaa jo edellisenä päivänä. Jos et halua valmistaa kasvispataan paneer-juustoa itse, voit käyttää Apetina Paneeria.

Ainekset

Paneer-juusto
1 l
Tuorepuristettua sitruunamehua
1½ rkl
Suolaa
½ tl
Kasvispata
25 g
Keltajuurta lohkoina (n. 200 g)
3
Pieniä salottisipulia puolikkaina (n. 150 g)
8
Chilihiutaleita
¾ tl
Vehnäjauhoa
1 rkl
Kuivaa valkoviiniä
2 dl
Vettä
2 dl
Kevätsipulia
1½ nippu
Soijapapuja
150 g
50 g
1½ dl
Suolaa
1 tl
Tuoretta korianteria
2 dl
Hasselpähkinöitä pilkottuna ja paahdettuna
50 g
Lisäksi
Spelttihelmiä tai ohranjyviä keitettynä
320 g
Lisää herkullisia ideoita
Kaalipata
40 minuuttia
Kaalipata
(6)
Kasvisvuoka
1 tunti
Kasvisvuoka
(1)
Kasvisstroganoff
30 minuuttia
Kasvisstroganoff
(5)