Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Raejuusto-bulgurtäytteiset paprikat ovat maukas kasvissyöjillekin sopiva herkku. Tarjoile paprikat sellaisenaan tai makusi mukaisten lisukkeiden kera.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset
  • 80 g bulguria (n. 1 dl)
  • 2 dl vettä
  • ¼ tl suolaa

Raejuustotäyte

  • 150 g Arla raejuustoa
  • 50 g oliiveja silputtuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl lehtipersiljaa silputtuna
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 6 peintä punaista ja keltaista paprikaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl korppujauhoja

Tee näin:

Tee näin:

Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 10 minuuttia. Sammuta liesi ja hauduta vielä 10 minuuttia. Sekoita raejuustotäytteen ainekset ja bulgur keskenään. Leikkaa paprikan kanta irti ja poista siemenet. Huuhdo ja kuivaa paprikat ja laita ne uunivuokaan. Leikkaa pohja tarvittaessa tasaiseksi, jotta paprikat pysyvät pystyssä. Laita paprikan kannat vuokaan folion päälle. Täytä paprikat raejuustotäytteellä ja ripottele pinnalle korppujauhoa. Paista täytettyjä paprikoita uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 40 minuuttia. Laita paprikan kanta kanneksi paprikan päälle ennen tarjoilua. Tarjoile lisäksi esimerkiksi lihaa (kuten porsaanleikkeitä) tai kasviksia ja leipää.