Täytetyt uunibataatit

Täytetyt uunibataatit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

1 tunti

Uunissa bataatit paahtuvat makeiksi, täyteteenä cheddar-juustolla pehmennettyä mustapapua. Säväys inkivääriä ja limeä ryhdistää lempeän aterian.

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 2 bataattia
  • 1 sipuli
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 pkt ( 285 g ) mustapapuja
  • 150 g Castello Artfully Authentic Cheddar -juustoa
  • 1 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 % laktoositon

Tee näin:

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese ja leikkaa bataatit puoliksi isolla veitsellä. Laita bataatit uuninpellille leivinpaperin päälle, leikattu puoli ylöspäin 35-45 minuutiksi, kunnes keskusta on pehmennyt kaavittavaksi. Tee sillä aikaa täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Valuta mustapavut ja kaada kulhoon. Sekoita kuullotetut sipulit papujen joukkoon. Raasta juusto ja sekoita ¾ juustosta kulhoon. Säästä loput bataattien päälle ripoteltavaksi. Kaavi bataattien sisus pois niin, että täytettä varten muodostuu kuppi. Sekoita joukkoon lime & inkivääri makukerma. Pilko bataatin sisukset ja lisää ne täytteeseen. Lado täyte bataateille, ripottele päälle loput juustosta ja laita uuniin 15 minuutiksi, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Tarjoile heti.