Täytetyt uunibataatit

Täytetyt uunibataatit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(18)

1 tunti

Täytetyt uunibataatit paahtuvat uunissa makeiksi, täyteteenä cheddar-juustolla pehmennettyä mustapapua. Helppoa ja herkullista!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 2 bataattia
  • 1 sipuli
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 pkt ( 285 g ) mustapapuja
  • 150 g Castello Artfully Authentic Cheddar -juustoa
  • 1 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 % laktoositon

Tee näin:

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

1. Pese ja leikkaa bataatit puoliksi isolla veitsellä. Laita bataatit uuninpellille leivinpaperin päälle, leikattu puoli ylöspäin 35-45 minuutiksi, kunnes keskusta on pehmennyt kaavittavaksi.

2. Tee sillä aikaa täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Valuta mustapavut ja kaada kulhoon. Sekoita kuullotetut sipulit papujen joukkoon. Raasta juusto ja sekoita ¾ juustosta kulhoon. Säästä loput bataattien päälle ripoteltavaksi.

3. Kaavi bataattien sisus pois niin, että täytettä varten muodostuu kuppi. Sekoita täytteen joukkoon ruokakerma. Pilko bataatin sisukset ja lisää ne täytteeseen.

4. Lado täyte bataateille, ripottele päälle loput juustosta ja laita uuniin 15 minuutiksi, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Tarjoile heti.