Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Kotoisa kaalilaatikko on todiste siitä, että herkullinen ruoka voi olla myös terveellistä. Reseptillämme teet perinteisen kaalilaatikon, jonka lempeä maku tulee aidosta voista ja pitkästä haudutuksesta.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Kaalilaatikko

Kotoisa kaalilaatikko on todiste siitä, että herkullinen ruoka voi olla myös terveellistä. Reseptillämme teet perinteisen kaalilaatikon, jonka lempeä maku tulee aidosta voista ja pitkästä haudutuksesta.

Annoslukumäärä

Ohjeet

Herkullisen kaalilaatikon valmistus ei ole vaikeaa, kunhan muistat varata tarpeeksi aikaa, jotta laatikko ehtii muhia uunissa meheväksi! Aloita kaalilaatikon valmistus kuumentamalla uuni 200 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä. Revi kaalin päällimmäinen kerros pois. Paloittele jäljelle jäänyt kaali ja kuullota se mielellään pienissä erissä voissa paistinpannulla. Kaada viimeisen erän päälle siirappi sekä suola, ja kuumenna sekoitusta pannulla vielä hetki. Lisää kaikki kaali pannulle ja kaada sekaan vesi. Hauduta kunnes vesi on haihtunut. Kaalin hautuessa kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa paistinpannulla. Sekoita keskenään riisi, sipuli, jauheliha, mausteet, munat ja maito. Laita puolet kaalista uuninkestävän vuoan pohjalle. Levitä päälle jauheliha ja loppu kaali päällimmäiseksi. Paista kaalilaatikkoa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Nauti lempeäarominen kaalilaatikko puolukkasoseen kanssa. Jos haluat ateriasta ruokaisamman, voit tarjota ohessa myös keitettyjä perunoita tai muutaman viipaleen hyvää, aidoista aineista leivottua leipää.

Vinkit

Kotimainen kaali on terveellistä ja edullista. Sen satokausi kestää toukokuulta lokakuulle. Kaalinpäästä riittää monesti useampaankin ruokalajiin – kokeile vaikkapa kaalikeittoa tai kaalikääryleitä!

Suositellut tuotteet