Kaalikääryleet

Kaalikääryleet

Kaalikääryleet ovat herkullinen ja erittäin terveellinen ruoka, ja niiden valmistus on yllättävän helppoa, kokeile vaikka!
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Kaalikääryleet

Kaalikääryleet ovat herkullinen ja erittäin terveellinen ruoka, ja niiden valmistus on yllättävän helppoa, kokeile vaikka!

Reseptistä valmistuu 20 kpl

  • 1 iso kaalikäärylekaali
  • 1 kasvisliemikuutio
  • vettä

Täyte

  • 400 g jauhelihaa
  • ¾ dl esikeitettyjä ohrasuurimoita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl kuivattua meiramia
  • ½ tl valkopippuria
  • 200 g Arla Mustapippuri -tuorejuustoa

Valelukastike

Tarjoiluun

  • puolukkahilloa

Ohjeet

Koverra kaalin kanta veitsellä irti. Laita kaali ja kasvisliemikuutio kattilaan kiehumaan. Irrota kaalin lehdet yksitellen niiden kypsyttyä. Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruoteja veitsellä. Hienonna kaalin kypsyneet ja hieman jäähtyneet sisimmät lehdet pieneksi silpuksi kääryleiden täytettä varten. Keitä esikeitettyjä ohrasuurimoita kaalin keitinliemessä noin 20 minuuttia. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet jauhelihan joukkoon. Sekoita täytteeseen myös kananmuna, mausteet ja pippurituorejuusto. Lisää täytteen joukkoon keitetyt ohrasuurimot ja kaalin pilkotut sisälehdet. Annostele valmista täytettä reilu ruokalusikallinen yhdelle kaalinlehdelle. Tee kaaleista kääryleitä rullaamalla ne tiiviiksi paketeiksi. Asettele valmiit kääryleet voidellun leivinpaperin päälle pellille saumakohta alaspäin. Sekoita valelukastike ja kaada se kaalikääryleiden päälle pellille. Paista 175 asteessa 1½ tuntia. Valele kaalikääryleitä paiston aikana pari kertaa valeluliemellä.

Vinkit

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa -blogin Maija.

Suositellut tuotteet