Kaalikeitto

Kaalikeitto

Kaalikeitto on edullinen ja riittoisa arkiruoka.

Tee näin:

Kaalikeitto
  • Laita vesikattila liedelle kiehumaan. Pilko veteen porkkanat ja kaali, heitä sekaan myös lihaliemikuutio. Pilko sipuli ja ruskista se jauhelihan kanssa voinokareessa erillisellä pannulla. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Kun kaalikeitto on hetken kiehunut, lisää joukkoon ruskistettu jauheliha ja sipuli. Anna hautua miedolla lämmöllä. Keitto on valmista, kun porkkanat ja kaali ovat pehmenneet (n. 20–30 min).
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa -blogin Maija!

Vinkki

Kotimainen kaali on terveellistä ja edullista. Sen satokausi kestää toukokuulta lokakuulle. Kaalinpäästä riittää monesti useampaankin ruokalajiin – kokeile vaikkapa kaalilaatikkoa tai kaalikääryleitä!

Ainekset

Kaalikeitto
Kaali
500 g
Porkkanoita
5
Jauhelihaa
400 g
Sipuli
1
Vettä
l
Lihaliemikuutio
1
Suolaa
½ tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Kaalilaatikko
60+ min
Kaalilaatikko
(15)
Kaalipata
40 minuuttia
Kaalipata
(6)