Uunimakkara

Uunimakkara

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

35 minuuttia

Uunimakkara on yksinkertainen ja herkullinen lounasklassikko. Laita uunimakkaran päälle niin paljon juustoa kuin haluat! Kokeile erilaisia juustoja.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Uunimakkara

  • 400 g lenkkimakkaraa
  • ½ dl sinappia
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • ½ dl hienonnettua tuoretta kirveliä

Perunamuusi

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan uunimakkara laittamalla uuni kuumenemaan 175°C asteeseen.

2. Leikkaa makkaraan viiltoja, ei kuitenkaan niin syviä, että makkara katkeaisi. Aseta makkara uuninkestävään vuokaan. Laita noin 1 tl sinappia jokaiseen viiltoon.

3. Raasta juusto tai käytä valmista juustoraastetta. Ripottele juustoraastetta uunimakkaran päälle. Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne vuokaan uunimakkaran kanssa. Paita uunimakkaraa ja tomaatteja uunin keskiosassa noin 20 min.

4. Ripottele uunimakkaran päälle tuoretta silputtua kirveliä juuri ennen tarjoilua. Tarjoile valmis uunimakkara perunamuusin kanssa.

Perunamuusi

1. Kuori ja pilko perunat. Keitä perunoita kevyesti suolatussa vedessä noin 10-15 min., kunnes perunat ovat pehmeitä.

2. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja muussaa perunat muusiksi sähkövatkaimella tai perunanuijalla. Lämmitä maito ja voi ja sekoita ne perunamuusin sekaan. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Lisää herkullisia ideoita