Uunimakkara

Uunimakkara

35 minuuttia
Uunimakkara on yksinkertainen ja herkullinen lounasklassikko. Laita uunimakkaran päälle niin paljon juustoa kuin haluat! Kokeile erilaisia juustoja.
https://www.arla.fi/reseptit/uunimakkara/

Tee näin:

Uunimakkara
  • Aloita valmistamaan uunimakkara laittamalla uuni kuumenemaan 175°C asteeseen.
  • Leikkaa makkaraan viiltoja, ei kuitenkaan niin syviä, että makkara katkeaisi. Aseta makkara uuninkestävään vuokaan.
  • Laita noin 1 tl sinappia jokaiseen viiltoon.
  • Raasta juusto tai käytä valmista juustoraastetta. Ripottele juustoraastetta uunimakkaran päälle.
  • Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne vuokaan uunimakkaran kanssa.
  • Paita uunimakkaraa ja tomaatteja uunin keskiosassa noin 20 min.
  • Ripottele uunimakkaran päälle tuoretta silputtua kirveliä juuri ennen tarjoilua.
  • Tarjoile valmis uunimakkara perunamuusin kanssa.
Perunamuusi
  • Kuori ja pilko perunat.
  • Keitä perunoita kevyesti suolatussa vedessä noin 10-15 min kunnes perunat ovat pehmeitä.
  • Kaada perunoiden keitinvesi pois ja muussaa perunat muusiksi sähkövatkaimella tai perunanuijalla.
  • Lämmitä maito ja voi ja sekoita ne perunamuusin sekaan.
  • Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Valmis!

Ainekset

Uunimakkara
Lenkkimakkaraa
400 g
Sinappia
½ dl
2 dl
Kirsikkatomaatteja
250 g
Hienonnettua tuoretta kirveli
½ dl
Perunamuusi
Perunoita
1 kg
2½ dl
25 g
Suolaa
1 tl
Pippuria
ripausta
Lisää herkullisia ideoita