Onko joulua ilman pipareita?

Joulupiparit

Uunissa paistuvat joulupiparit tuovat kotiin ihanan jouluisen tuoksun. Katso herkulliset piparireseptimme ja valmista itse joulun klassiset herkut!

JOULUPIPARIT

Joulupiparit ovat osa perinteistä joulua. Mikä ihana tuoksu uunista leviääkään kotiin, kun joulupiparit paistuvat sen lämmössä ruskeiksi, rapeiksi ja ennen kaikkea herkullisiksi!

Piparkakkutaikina on helppo valmistaa itse. Voit myös olla varma lisäaineettomasta lopputuloksesta, kun valmistat joulupiparit itsetehdystä taikinasta.

Perinteiset joulupiparit muuntuvat moneksi: nauti sellaisenaan, koristele piparit syötäväksi tai vaikka kuusenkoristeeksi. Voit myös hyödyntää joulupiparit kokoamalla ylijääneistä pipareista esimerkiksi Pappilan hätävara -jälkkärin tai voit käyttää piparkakkuja jouluisen juustokakun pohjaan. Varsinkin lapset maistelevat mielellään myös piparkakkutaikinaa. Piparkakkutalo on perinteinen joulun ajan projekti, joka toimii samalla koko perheen yhteisenä tekemisenä piparkakkutalon osien leipomisen, talon kokoamisen ja koristelun suhteen. Myös piparkakkutaloa voi käyttää joulukoristeena, joka tuo hurmaavan joulun tuoksun kotiin.

Joulupiparit voidaan tehdä helposti gluteenittomina. Kokeile leipoa gluteenittomat piparkakut, jotka sopivat vehnää vältteleville.

Olemme koonneet sinulle valmiiksi parhaat vinkkimme joulupipareiden leivontaan, piparkakkutaloon ja myös vähän yllättäviinkin piparkakunmakuisiin jouluherkkuihin. Katso alta kaikki reseptimme ja leivo kotiin piparintuoksuinen joulu!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat