Piparkakku-fudge

Piparkakku-fudge

50 minuuttia
Jos pidät piparkakkutaikinasta, rakastat myös piparkakku-fudgea. Voit tarjoilla fudgen myös ilman manteleita. Kokeile piparkakku-fudgea!

Tee näin:

Piparkakku-fudge
  • Aloita piparkakku-fudgen valmistus sekoittamalla keskenään Arla vispikerma, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
  • Keitä ilman kantta keskilämmöllä, kunnes sen lämpötila on 123°. Testaa seoksen sopiva koostumus tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Heti, kun pisarat jähmettyvät vedessä, seos on valmista. Poista kattila lämmöltä ja anna jäähtyä hieman.
  • Pilko suklaa ja leikkaa voi kuutioiksi. Sekoita piparkakku-fudgetaikinaan suklaa, voi ja piparkakkumauste. Sekoita, kunnes taikina on sulaa.
  • Kaada taikina muottiin, jossa on noin 15 x 20 cm leivinpaperia ja koristele piparkakku-fudge ripottelemalla päälle paahdettuja mantelilastuja.
  • Jätä piparkakku-fudge jäähtymään, jotta se kiinteytyy. Leikkaa sitten fudge paloiksi terävällä veitsellä. Säilytä viileässä.
Valmis!

Ravintosisältö

117 Kcal

Ainekset

Piparkakku-fudge
1½ dl
Sokeria
1½ dl
Vaaleaa siirappia
1 dl
Valkosuklaa
100 g
50 g
Piparkakkumaustetta
2 tl
Paahdettuja mantelilastuja
50 g
Lisää herkullisia ideoita
Rocky Road
1 tunti
Rocky Road
(15)