Rocky Road

Rocky Road

1 tunti
Tämä rocky road -resepti on ihastuttava sekoitus tummaa suklaata tai maitosuklaata, rapeita suolattuja maapähkinöitä, makeaa vaahtokarkkia ja rapeita maissihiutaleita. Ihana yhdistelmä makeaa, suolaista, pureskeltavaa ja pehmeää, joka saa sinut haluamaan lisää.
https://www.arla.fi/reseptit/rocky-road/

Tee näin:

Rocky Road
  • Vuoraa leivinpaperilla noin 20 x 20 cm:n kokoinen vuokavuoka.
  • Hienonna suklaa ja pilko pähkinät karkeasti.
  • Kiehauta kerma ja lisää suklaa. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
  • Lisää pähkinät, vaahtokarkit ja maissihiutaleet nopeasti suklaaseokseen.
  • Kaada seos vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.
  • Paloittele rocky road paloiksi.
Valmis!

Ainekset

Rocky road
1 dl
Suklaa (maito- ja/tai tummaa suklaata)
300 g
Suolattuja maapähkinöitä
2 dl
Pieniä vaahtokarkkia
2 dl
Maissihiutaleita
20 g
Lisää herkullisia ideoita
Itse tehty suklaalevy
20 minuuttia
Itse tehty suklaalevy
(2)

Rocky road on erityisen hyvää, ja tyydyttää taatusti vaativimmankin makeanhimon. Se on helppo valmistaa etukäteen, joten se on täydellinen herkku syntymäpäiväjuhliin ja juhlatilaisuuksiin.

Rocky road: autuaallinen sekoitus!

Rocky road on suklainen, rapea ja makea, joka on melkein yhtä helppo ja nopea valmistaa kuin syödäkin. Tämä versio, jossa vaahtokarkkien lisäksi on maissihiutaleita ja suolattuja maapähkinöitä, valmistuu muutamassa minuutissa. Vaikeinta on antaa sille riittävästi aikaa jäähtyä ja kovettua jääkaapissa. Käytä tätä rocky road -reseptiä valmistamaan rocky road vaivatta lasten syntymäpäiväjuhliiin, myöhäisillan herkuksi tai yksinkertaisesti vieraiden iloksi mihin tahansa juhliin. Kotitekoinen rocky road voi olla myös harkittu lahja, kun vierailet ystävien tai perheen luona.

Rocky Road aterian jälkiruoaksi

Jälkiruoan ei tarvitse olla aikaa vievää ja monimutkaista valmistaa. Rocky road ei vaadi leipomista, ei erikoisvälineitä, ja se voidaan valmistaa hyvissä ajoin etukäteen odottamaan jääkaapissa, kun valmistelet pääruokaa. Muista vain ottaa rocky road jääkaapista noin 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta sen täyteläiset maut pääsevät oikeuksiinsa. On vaikea kuvitella kenenkään kieltäytyvän palasta aterian päätteeksi.

Miksi Rocky roadin nimi on "kivinen tie"?

Rocky road keksittiin Australiassa 1800-luvun puolivälissä. Alun perin se oli paikallisten liikemiesten voittojen maksimoimiseksi sekoittama sekoitus kuljetuksesta likaantuneita makeisia. Nimi rocky road viittaa kuoppaisiin teihin, joita kaivostyöläiset käyttivät päästäkseen kultakentille. Makeissekoitus muistutti näitä teitä monine kivineen ja kuoppineen. Vuonna 1929 William Dreyer Oaklandissa, Yhdysvalloissa, loi Rocky Road -jäätelön ja markkinoi sitä lusikallisena iloa vaikeina taloudellisina aikoina. Yhdysvalloissa 2. kesäkuuta vietetään kansallista Rocky Road -päivää, joka ansaitsisi laajemman huomion, jos meiltä kysytään.

Kuinka kauan kotitekoinen Rocky road säilyy?

Kenenkään rocky road ei ole koskaan pilaantunut jääkaapissa. Ainakaan me emme voi kuvitella tällaista skenaariota. Rocky Road säilyy jäähdytettynä jopa kuukauden. Suklaa kuitenkin kovettuu, joten muista antaa sen saavuttaa huoneenlämpö ennen tarjoilua. Kuten aina, muista peittää se mahdollisimman tiiviisti, jotta ei-toivotut aromit eivät pääse imeytymään suklaaseen. Jos haluat välttää sitä, että rocky road imee itseensä liikaa kosteutta jääkaapissa, lisää päälle hieman talouspaperia, ennen kuin laitat kannen päälle. Jos päätät säilyttää rocky roadia pakastimessa, se voi säilyä siellä jopa kolme kuukautta.

Voiko rocky roadin pähkinät vaihtaa?

Rocky roadin valmistuksessa ei ole tiukkoja sääntöjä. Sulatettu suklaa on ainoa vakio - kaikki muu voidaan jättää pois, vaihtaa tai lisätä oman mielen mukaan. Jos haluat välttää maapähkinöitä, voit korvata ne millä tahansa muulla pähkinällä: manteli-, cashew-, pistaasipähkinä-, kookos- tai pähkinäsekoituksella. Voit myös jättää pähkinät kokonaan pois tai korvata ne millä tahansa muulla ainesosalla, joka lisää pureskeltavaa rapeutta.

Vinkki

Kokeile lisätä pehmeää karamellia rocky readiin. Se lisää ihanaa tekstuuria tähän makeaan herkkuun.