Piparit ja sinihomejuusto

Piparit ja sinihomejuusto

Piparit ja sinihomejuusto on maistuvat taivaallisilta pirteän makean appelsiini-inkiväärihillon kanssa. Leivo itse piparit ja aloita joulufiilitely!

Tee näin:

Piparit
  • Aloita valmistamaan piparit sulattamalla voi, siirappi ja sokeri kattilassa.
  • Lisää kattilaan mausteet ja kerma.
  • Sekoita toisessa astiassa ruokasooda ja jauhot ja lisää ne seokseen.
  • Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.
  • Ota piparitaikina huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
  • Kauli taikinasta jauhotetulla työpöydällä 3–4 mm paksuja levyjä.
  • Ota levystä muoteilla piparit pellille leivinpaperin päälle.
  • Paista piparit uunin keskitasolla 200°C asteessa 6–8 minuuttia piparien paksuudesta riippuen.
Appelsiini-inkiväärihillo
  • Pese yksi appelsiini hyvin. Kuori appelsiinin kuoren keltainen osa kuorimaveitsellä ohuesti ja leikkaa suikaleiksi.
  • Kuori appelsiinit ja sitruuna veitsellä kalvottomiksi, leikkaa paloiksi ja poista siemenet. Soseuta hedelmälihat tehosekoittimessa tai sauvasekottimella.
  • Lisää kuorisuikaleet, inkivääri ja hillosokeri.
  • Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min.
  • Purkita hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.
  • Tarjoa piparkakkujen ja Castello Crumbly Blue -sinihomejuuston kanssa.
Valmis!

Ainekset

Piparit
100 g
Tummaa siirappia
¾ dl
Sokeria
3 dl
¾ dl
Jauhettua inkivääriä
½ rkl
Kanelia
½ rkl
Mausteneilikkaa
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Ruokasoodaa
½ rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Appelsiini-inkiväärihillo
(luomu) appelsiineja
1 kg
Sitruuna
1
Hillosokeria
500 g
Tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl
Castello Crumbly Blue sinihomejuusto
1 pkt
Lisää herkullisia ideoita
Piparkakkujälkiruoka
30 minuuttia
Piparkakkujälkiruoka
(2)