Piparit ja sinihomejuusto

Piparit ja sinihomejuusto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Piparit ja sinihomejuusto on maistuvat taivaallisilta pirteän makean appelsiini-inkiväärihillon kanssa. Leivo itse piparit ja aloita joulufiilitely!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 70 kpl

Piparit

Appelsiini-inkiväärihillo

  • 1 kg (luomu) appelsiineja
  • 1 sitruuna
  • 500 g hillosokeria
  • ½ tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Tee näin:

Tee näin:

Piparit

Aloita valmistamaan piparit sulattamalla voi, siirappi ja sokeri kattilassa. Lisää kattilaan mausteet ja kerma. Sekoita toisessa astiassa ruokasooda ja jauhot ja lisää ne seokseen. Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.

Ota piparitaikina huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Kauli taikinasta jauhotetulla työpöydällä 3–4 mm paksuja levyjä. Ota levystä muoteilla piparit pellille leivinpaperin päälle. Paista piparit uunin keskitasolla 200°C asteessa 6–8 minuuttia piparien paksuudesta riippuen.

Appelsiini-inkiväärihillo

Pese yksi appelsiini hyvin. Kuori sen keltainen osa kuorimaveitsellä ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori appelsiinit ja sitruuna veitsellä kalvottomiksi, leikkaa paloiksi ja poista siemenet. Soseuta hedelmälihat tehosekoittimessa tai sauvasekottimella. Lisää kuorisuikaleet, inkivääri ja hillosokeri. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 min. Purkita hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Tarjoa piparkakkujen ja Castello® Crumbly Blue -sinihomejuuston kanssa.

Lisää herkullisia ideoita