Gluteenittomat piparkakut

Gluteenittomat piparkakut

Gluteenittomat piparkakut valmistuvat yhtä helposti kuin perinteiset piparkakut. Kokeile reseptiä ja tarjoile tänä jouluna gluteenittomia piparkakkuja!

Tee näin:

  • Aloita gluteenittomat piparkakut sulattamalla voi. Lisää sokeri ja siirappi sekä mausteet. Kiehauta seos, anna jäähtyä.
  • Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmunat ja jauhot, joihin olet sekoittanut soodan.
  • Anna gluteenittoman piparkakkutaikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta se jääkaappiin yön yli.
  • Ripottele pöydälle reilusti tattarijauhoja.
  • Kauli taikina levyksi ja tee piparkakkumuotilla piparkakkuja.
  • Paista gluteenittomat piparkakut 200-asteessa 5-7 minuutin ajan, riippuen piparkakkujen koosta.
  • Jätä gluteenittomat piparkakut jäähtymään uunipellille ennen kuin siirrät ne tarjoiluastiaan.
  • Tarjoile gluteenittomat piparkakut huoneenlämpöisinä.
Valmis!
Vinkki

Leivonta kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, sillä taikinan tulee vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Ainekset

Ainekset
200 g
Ruokosokeria
2 dl
Ruokosokerisiirappia
2 dl
Kanelia
3 tl
Neilikkaa
1 tl
Kardemummaa
1 tl
2 tl
Kananmunia
2
Tattarijauhoja
noin 10 dl
Ruokasoodaa
2 tl
Lisää herkullisia ideoita
Gluteeniton kakkupohja
45 minuuttia
Gluteeniton kakkupohja
(76)