Gluteenittomat piparkakut

Gluteenittomat piparkakut

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Gluteenittomat piparkakut valmistuvat yhtä helposti kuin perinteiset piparkakut. Tarjoile tänä jouluna piparkakkuja, jotka sopivat myös vehnää vältteleville!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 45 kpl

Ainekset

  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 dl ruokosokerisiirappia
  • 3 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 kananmunaa
  • noin 10 dl tattarijauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa

Tee näin:

Tee näin:

Valmistusaika: taikina vetäytyy jääkaapissa yön yli + leipominen 1 h

1. Aloita valmistamaan gluteenittomat piparkakut ja tee taikina. Sulata voi, lisää sokeri ja siirappi sekä mausteet.
2. Kiehauta seos, anna jäähtyä. Lisää kananmunat ja jauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Anna gluteenittoman piparkakkutaikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta se jääkaappiin yön yli.
3. Ripottele pöydälle reilusti tattarijauhoja. Kauli taikina levyksi ja tee piparkakkumuotilla piparkakkuja.
4. Paista gluteenittomat piparkakut 200-asteessa 5-7 minuutin ajan, riippuen piparkakkujen koosta.
5. Jätä gluteenittomat piparkakut jäähtymään uunipellille ennen kuin siirrät ne tarjoiluastiaan.

Lisää herkullisia ideoita