Puolukkainen piparibostonkakku

Puolukkainen piparibostonkakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Puolukkainen piparibostonkakku on hurmaava versio perinteisestä bostonkakusta ja valmistuu helposti Arlan Keittiö piparkakkurahkasta. Kokeile ja ihastu!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 piirakka

Pullataikaina

Täyte

Kuorrute

Tee näin:

Tee näin:

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, kardemumma, sokeri ja muna. Lisää jauhot joukkoon vähitellen. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä voi alustamisen loppupuolella. Peitä taikina liinalla ja laita kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Voitele kakkuvuoka (22 cm) voilla. Nosta kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Levitä rahka levylle, ripottele pinnalle puolukat ja kääri levy rullalle. Nipistä taikina kiinni liitoskohdasta. Leikkaa rullasta noin neljän sentin paloja. Aseta pullat väljästi vuokaan leikkuupinta ylöspäin. Yhteen vuokaan menee 7-8 pullaa. Mikäli pullia jää yli, voit paistaa ne yksittäin muffinivuoissa. Anna pullien kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20–30 minuuttia, kunnes pulla on lähes kypsä ja pinta on saanut kauniin värin. Sekoita kuorrutteen ainekset ja lisää mantelikuorrute pullan pinnalle paiston loppupuolella. Paista pullaa kuorrutteen kanssa vielä noin 5 minuuttia.

Lisää herkullisia ideoita