Suklainen piparkakkuhalko

Suklainen piparkakkuhalko

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(316)

Piparkakkuhalko, tuo ranskalaisten joulupöytien perinteinen komistaja, on vihdoin saapunut Pohjolaan! Näyttävän buche de noel herkun pinta muistuttaa puun kuorta, mutta on oikeasti pehmeää suklaata. Se kätkee sisäänsä ihanan kermaisen piparkakkurahkatäytteen. Arla Keittiö Piparkakkurahka on kausimaku ja valmistuksessa marraskuusta tammikuun alkuun!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Ganache-kuorrute

Koristeluun

  • kaakaojauhetta
  • tomusokeria

Huurrutetut karpalot

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 5 dl tuoreita karpaloita
  • 2 dl tomusokeria

Ranskalainen pohja (vaihtoehto)

  • 6 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahdon sekaan vähitellen, koko ajan vatkaten. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille, tasoita pinta ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille ja irrota päällä oleva leivinpaperi varovasti. Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää Arla Keittiö Piparkakkurahka ja vatkaa kiinteäksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Kääri torttu tiiviisti leivinpaperin sisään ja nosta jääkaappiin odottamaan. Tee kuorrute. Laita kulhoon pieniksi paloiksi pilkottu suklaa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada kahdessa erässä suklaan päälle. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Leikkaa tortun molemmista päistä sentin paksuiset viipaleet ja aseta viipaleet tortun päälle koristeeksi. Levitä kuorrute tortun päälle lusikalla. Anna kuorrutteen jähmettyä noin 10 minuuttia ja vedä pintaan lusikalla puunkuorikuviointi. Viimeistele kaakaojauheella ja tomusokerilla. Tarjoile piparkakkuhalon seurana huurrutettuja karpaloita: Karpalot :Vispaa haarukalla valkuaisen rakenne kulhossa rikki. Vuoraa laakea vuoka leivinpaperilla. Kaada karpalot valkuaisen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Nosta karpalot käsin kulhosta valuttaen samalla liiat valkuaiset pois. Laita marjat vuokaan mahdollisimman erilleen toisistaan. Ripottele karpaloiden päälle puolet tomusokerista ja heiluttele vuokaa niin, että tomusokeri tarttuu niihin. Lisää loput tomusokerit ja heiluttele vuokaa uudelleen. Kaada karpalot puhtaalle leivinpaperille kuivumaan pariksi tunniksi. Kääretorttupohja ranskalaisittain (Vaihtoehto): Kääretorttupohja sijaan voit valmistaa jouluhalon perinteisen ranskalaisen ohjeen mukaan: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Erottele viiden kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa kuohkeaksi. Yhdistä kaakaojauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Lisää valkuaisten joukkoon ripaus suolaa ja vatkaa puhtain vatkaimin, kunnes vispilöitä nostettaessa vaahdon pintaan jää pehmeitä huippuja. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kahdessa erässä lastalla sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja tasoita lastalla. Paista pohjaa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä pohja läpikostealle, kuivaksi puristetulle keittiöpyyhkeelle, jossa on tasainen puuvillapinta. Irrota leivinpaperi ja laita toinen pyyhe päälle. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi pyyhkeiden kanssa ja anna jäähtyä 30–40 minuuttia.