Kääretorttupohja sijaan voit valmistaa jouluhalon perinteisen ranskalaisen ohjeen mukaan: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Erottele viiden kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa 1dl sokeria keltuaisten joukkoon ja vaahdota vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon vielä 1 kananmuna ja vatkaa kuohkeaksi. Yhdistä 0.5dl kaakaojauhetta 1dl vehnäjauhoja ja sekoita jauhot taikinaan. Lisää valkuaisten joukkoon ripaus suolaa ja vatkaa puhtain vatkaimin, kunnes vispilöitä nostettaessa vaahdon pintaan jää pehmeitä huippuja. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kahdessa erässä lastalla sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja tasoita lastalla. Paista pohjaa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä pohja läpikostealle, kuivaksi puristetulle keittiöpyyhkeelle, jossa on tasainen puuvillapinta. Irrota leivinpaperi ja laita toinen pyyhe päälle. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi pyyhkeiden kanssa ja anna jäähtyä 30–40 minuuttia.
Kananmunia
|
4 |
---|---|
Sokeria
|
1 dl |
Perunajauhoja
|
1 dl |
Vehnäjauhoa
|
2 rkl |
Kaakaojauhetta
|
2 rkl |
Leivinjauhetta
|
1 tl |
2 dl | |
2 prk | |
Sokeria
|
1 rkl |
1 dl | |
Tummaa taloussuklaata
|
150 g |
Kaakaojauhe
|
|
---|---|
Tomusokeri
|
Kananmunan valkuainen
|
1 |
---|---|
Tuoreita karpaloita
|
5 dl |
Tomusokeria
|
2 dl |