Pappilan hätävara

Pappilan hätävara

Pappilan hätävara on perinteinen jälkiruoka, joka valmistuu uskomattoman nopeasti ja pienellä vaivalla!
https://www.arla.fi/reseptit/pappilan-hatavara/

Tee näin:

  • Murskaa pikkuleivät kulhossa ja kostuta ne omenamehulla. Anna vetäytyä hetken aikaa. Lisää kuohukermaan vaniljasokeri ja sokeri ja vatkaa se vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka. Kerrosta lasimaljoihin pikkuleipäseosta, hilloa ja kermavaahtoa. Ripottele annosten päälle pikkuleipämurusia ja viipaloituja mansikoita. Anna jälkiruoan vetäytyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Kermavaahdon sijaan voit myös käyttää vaniljajäätelöä.

Ainekset

2 dl
200 g
Sokeria
1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Pikkuleipiä, Digestive-keksejä, piparkakkuja tai kakunmuruja
150 g
Omenamehua
1 dl
Vadelmahilloa
2 dl
Koristeluun
Keksinmuruja
Tuoreita mansikoita