Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke

Piparkakkujäädyke on mainio jälkiruoka joulupöytään. Se valmistuu kätevästi Arlan Piparkakkurahkasta, kuohukermasta, piparkakuista ja valkosuklaasta.

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan piparkakkujäädyke ja vatkaa ensiksi kuohukerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon piparkakkurahka, ruokosokeri, vanilliinisokeri ja pomeranssinkuori.
  • Murskaa piparkakut ja pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi. Sekoita piparimurut ja valkosuklaa rahkaseoksen joukkoon.
  • Annostele seos noin litran kokoiseen muottiin. Jätä piparkakkujäähdyke jähmettymään pakastimeen yön yli.
  • Siirrä piparkakkujäädyke pakastimesta hetkeksi lämpimään vesihauteeseen.
  • Kumoa jäädyke tarjoiluastialle. Koristele piparkakkujäädyke piparkakun muruilla, valkosuklaarouheella ja appelsiininkuorella. Tarjoile valmis piparkakkujäädyke jäisenä.
Valmis!
Vinkki

Pomeranssinkuorta myydään hyvin varustettujen ruokakauppojen maustehyllyssä.

Ainekset

2 dl
Ruokosokeria
½ dl
Vanilliinisokeria
1 tl
Pomeranssinkuorta
1 tl
250 g
Piparkakkuja
Valkosuklaata
50 g
Koristeluun
Piparkakkuja
Valkosuklaata
Appelsiinin kuorta
Lisää herkullisia ideoita