Leipominen tekee joulun!

Joululeivonnaiset

Jouluna on lupa herkutella! Joululeivonnaiset kakuista perinteisiin joulutorttuihin maistuvat niin omalle perheelle kuin jouluvieraille. Ihanat joululeivonnaiset ja niiden hurmaavat tuoksut tuovat mitä parhainta joulutunnelmaa!

Joululeivonnaiset koostuvat perinteisesti erilaisista kakuista. Kuivakakuista taatelikakun ja englantilaisen hedelmäkakun voit valmistaa hyvissä ajoin, sillä molempien maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisen jälkeen. Kuivakakun sijaan voit kokeilla ranskalaista klassikkoa, jouluhalkoa. Arlan reseptissä ranskalainen kakku muuntuu herkulliseksi suklaa-piparkakkuhaloksi.

Hedelmäistä makumaailmaa edustava persimon-kakku hyödyntää joulukuun sesonkihedelmää. Tarjoile näyttävä persimon-kakku jälkiruokana tai joulun kahvipöydässä. Ihanan raikas glögijuustokakku on monen suosikki ja sopii mainiosti myös pikkujoulutarjottavaksi. Hurmaava, vain viiden raaka-aineen piparminttusuklaajuustokakku ihastuttaa moussetäytteellään.

Joululeivonnaiset

Perinteisiä joululeivonnaisia ovat piparkakut koristeilla tai ilman. Meidän resepteistä löydät gluteenittomat piparkakut, jotka sopivat keliaakikoille sekä vehnää vältteleville. Joulutortut ovat myös klassikko joululeivonnaisia. Koristele joulutortut tomusokerilla juuri ennen tarjoilua. Joulupullissa maistuu ripaus sahramia, joka myös värjää pullat keltaisiksi.

Joululeivonnaiset

Joululeivonnaiset tuovat aina ensiksi mieleen makeat herkut. Mitä jos tekisit tänä jouluna leivät itse? Kokeile helppoa ja nopeaa joululeipää tai ihanan herkullista saaristolaisleipää, joka sopii täydellisesti mm. graavikalojen ja sienisalaatin kanssa tarjottavaksi. Joulun jälkeen voit hyödyntää loput joulukinkun lihat ja leipoa kinkkupiirakkaa joulukinkusta - täydellistä hävikkiruokaa!

Olemme koonneet tälle sivulle suosikkimme joululeivonnaisista. Kaipasitpa sitten perinteistä joulutorttujen tai englantilaisen hedelmäkakun reseptiä tai uusia ideoita joululeivontaan, resepteistämme löydät varmasti etsimäsi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat