Puolukkakääretorttu

Puolukkakääretorttu

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Puolukka värjää luontaisesti kääretortun täytteen ihanan vaaleanpunaiseksi.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 15 palaa

Marenki

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1½ dl sokeria

Taikina

  • 3 kananmunaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g valkosuklaata
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 300 g Perinteinen vaniljajogurttia
  • 2½ dl pakastepuolukoita

Tee näin:

Tee näin:

Valmista marenki erottelemalla kahdesta munasta valkuaiset erilliseen kulhoon. Säästä keltuaiset taikinaa varten. Vatkaa valkuaiset huolella kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää vähitellen vaahdon joukkoon sokeri, koko ajan vatkaten. Valmista taikina vatkaamalla keltuaiset, kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaaminen vie noin 4–5 minuuttia. Sekoita taikinaan tulevat kuivat aineet keskenään ja sekoita ne varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Levitä valmis taikina voidellulle leivinpaperille pellille. Pursota marenkia pursottimella taikinan pinnalle pituussuunnassa parin senttimetrin välein. Jos marenki ei riitä aivan koko taikinapohjaan, rullaa kääretorttu myöhemmin niin, että ilman marenkia jäänyt osa jää kierteen alle piiloon. Paista uunin alatasolla 175-asteessa noin 20 minuuttia. Anna valmiin kääretorttulevyn jäähtyä hetki. Kumoa se sitten sokeroidun leivinpaperin päälle. Paloittele valkosuklaa kattilaan ja lisää joukkoon öljy. Sulata suklaa vesihauteessa tasaisen notkeaksi seokseksi. Sekoita sulaneen suklaan joukkoon vaniljajogurtti ja vaniljasokeri. Survo jäiset, hieman sulaneet puolukat ja sekoita myös ne täytteen joukkoon. Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Levitä hieman jähmettynyt täyte kääretorttulevylle. Kääri sitten levy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta kääretorttu jääkaappiin ja anna makujen tekeytyä muutama tunti tai yön yli. Tarjoa valmis kääretorttu siivuiksi leikattuna.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija!