Puolukkapiirakka

Puolukkapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(29)

Puolukkapiirakka on syksyn suosikkipiirakka. Piirakka on parhaimmillaan kun käytät siihen tuoreita puolukoita, mutta myös pakastepuolukat käyvät.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

Tarjoiluun

  • vaniljakastiketta

Tee näin:

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mukaan kananmuna ja vatkaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää muna-sokeriseokseen muutamassa erässä. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle noin 1,5 dl puolukoista.

Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi. Kaada täyte pohjan ja puolukoiden päälle. Ripottele loput puolukoista piirakan päälle. Paista puolukkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia (kunnes täyte on hyytynyt).

Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.