Puolukkapiirakka

Puolukkapiirakka

Puolukkapiirakka on syksyn suosikkipiirakka. Piirakka on parhaimmillaan kun käytät siihen tuoreita puolukoita, mutta myös pakastepuolukat käyvät.
https://www.arla.fi/reseptit/puolukkapiirakka/

Tee näin:

Puolukkapiirakka
  • Aloita valmistamaan puolukkapiirakka tekemällä ensin piirakkapohja. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mukaan kananmuna ja vatkaa.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää muna-sokeriseokseen muutamassa erässä. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
  • Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle noin 1,5 dl puolukoista.
  • Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi. Kaada täyte pohjan ja puolukoiden päälle. Ripottele loput puolukoista piirakan päälle.
  • Paista puolukkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia (kunnes täyte on hyytynyt). Tarjoile valmis puolukkapiirakka vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.
Valmis!
Vinkki

Tällä reseptillä valmistat helposti itse vaniljakastikkeen.

Ainekset

Puolukkapiirakka
150 g
Sokeria
1¼ dl
Kananmuna
1
Vehnäjauhoa
1½ dl
Grahamjauhoja
1½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
½ dl
Täyte
200 g
Kananmuna
1
Sokeria
½ dl
Vaniljasokeria
2 tl
Tuoreita puolukoita
2½ dl
Tarjoiluun
Vaniljakastiketta
Lisää herkullisia ideoita
Apple Pie
1 tunti 40 minuuttia
Apple Pie
(5)