Suklaa-toffee-puolukkapiirakka

Suklaa-toffee-puolukkapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Tässä piirakassa kirpeät puolukat saavat seurakseen makeaa toffeeta ja suklaata. Nam!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

Täyte

  • 1½ dl Arla kuohukermaa
  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1½ dl vaaleaa siirappia
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1½ dl puolukoita

Tarjoiluun

  • 2 dl Arla kuohukermaa

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita taikinaksi. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan (ø noin 24 cm). Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Kiehauta kerma, voi ja siirappi kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja sulje keittolevy. Paloittele suklaa ja laita kattilaan. Nosta kattila takaisin keittolevylle ja anna suklaan sulaa jälkilämmössä koko ajan sekoittaen. Kun suklaamassa on sileää, kaada se piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle puolukoita. Laita vuoka jääkaappiin 5 tunniksi tai yön yli. Tarjoa piirakka kermavaahdon kera.