Suklaa-toffee-puolukkapiirakka

Suklaa-toffee-puolukkapiirakka

Tässä suklaa-toffee-puolukkapiirakassa kirpeät puolukat saavat seurakseen makeaa toffeeta ja suklaata. Nam!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita taikinaksi. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan (ø noin 24 cm). Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Kiehauta kerma, voi ja siirappi kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja sulje keittolevy. Paloittele suklaa ja laita kattilaan. Nosta kattila takaisin keittolevylle ja anna suklaan sulaa jälkilämmössä koko ajan sekoittaen. Kun suklaamassa on sileää, kaada se piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle puolukoita. Laita vuoka jääkaappiin 5 tunniksi tai yön yli. Tarjoa piirakka kermavaahdon kera.
Valmis!

Ainekset

100 g
Sokeria
½ dl
Kaurahiutale
2 dl
Vehnäjauhoa
1½ dl
Täyte
1½ dl
50 g
Vaaleaa siirappia
1½ dl
Tummaa suklaa
200 g
Puolukoita
1½ dl
Tarjoiluun
2 dl
Lisää herkullisia ideoita