Joulupullat

Joulupullat

Herkulliset joulupullat maistuvat jouluaterian jälkeen koko perheelle.
Arvioi (3)

Minun arvosanani

Joulupullat

Herkulliset joulupullat maistuvat jouluaterian jälkeen koko perheelle.

Reseptistä valmistuu 35 kpl

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • 1 dl rusinoita

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi kattilassa. Lisää maito kattilaan ja lämmitä se kädenlämpöiseksi eli noin 37-asteiseksi. Kaada voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää maitorahka, sahrami, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Sekoita ja vaivaa hyvin, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa kuplat pois. Leivo taikinasta eri mallisia joulupullia pellillinen kerrallaan ja koristele rusinoilla. Nosta pullat leivinpaperille pellille. Anna pullien kohota 20-30 minuuttia. Voitele pullat vatkatulla munalla. Paista 225-asteisen uunin keskiosassassa, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä leivinliinan alla. Vinkki! Voit leipoa taikinasta yhtä hyvin vuokapullia korvapuustin tapaan. Ripottele pullille voitelun jälkeen mantelilastuja.

Suositellut tuotteet