Joulupullat

Joulupullat

Herkulliset joulupullat saavat värinsä ja makunsa sahramista. Joulupullat maistuvat niin jälkiruokana kuin myös kahvipöydässä. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan joulupullat ja tee ensiksi pullataikina. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi kattilassa. Lisää maito kattilaan ja lämmitä se kädenlämpöiseksi eli noin 37-asteiseksi. Kaada voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  • Lisää maitorahka, sahrami, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Sekoita ja vaivaa hyvin, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  • Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa kuplat pois. Leivo taikinasta eri mallisia joulupullia pellillinen kerrallaan ja koristele rusinoilla.
  • Nosta pullat leivinpaperille pellille. Anna pullien kohota 20-30 minuuttia.
  • Voitele pullat vatkatulla munalla. Paista joulupullat 225-asteisen uunin keskiosassa, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
  • Jätä valmiit joulupullat jäähtymään leivinliinan alla.
Valmis!
Vinkki

Voit leipoa taikinasta yhtä hyvin vuokapullia korvapuustin tapaan. Ripottele pullille voitelun jälkeen mantelilastuja.

Ainekset

Hiivaa
50 g
100 g
5 dl
250 g
Sahramia
1 g
Sokeria
1½ dl
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoja
17 dl
Voiteluun
Kananmuna
1
Koristeluun
Rusinoita
1 dl