Joulupullat

Joulupullat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Herkulliset joulupullat saavat värinsä ja makunsa sahramista. Joulupullat maistuvat niin jälkiruokana kuin myös kahvipöydässä. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 35 kpl

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • 1 dl rusinoita

Tee näin:

Tee näin:

  1. Aloita valmistamaan joulupullat ja tee ensiksi pullataikina. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi kattilassa. Lisää maito kattilaan ja lämmitä se kädenlämpöiseksi eli noin 37-asteiseksi. Kaada voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  2. Lisää maitorahka, sahrami, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Sekoita ja vaivaa hyvin, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.
  3. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa kuplat pois. Leivo taikinasta eri mallisia joulupullia pellillinen kerrallaan ja koristele rusinoilla.
  5. Nosta pullat leivinpaperille pellille. Anna pullien kohota 20-30 minuuttia.
  6. Voitele pullat vatkatulla munalla. Paista joulupullat 225-asteisen uunin keskiosassa, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
  7. Jätä valmiit joulupullat jäähtymään leivinliinan alla.

Vinkki

Voit leipoa taikinasta yhtä hyvin vuokapullia korvapuustin tapaan. Ripottele pullille voitelun jälkeen mantelilastuja.

Katso myös nämä