Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat

Joulun aamiaispöytään, joulupäivälliselle ja iltapalaksi kinkun kanssa.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Karjalanpiirakat

Joulun aamiaispöytään, joulupäivälliselle ja iltapalaksi kinkun kanssa.

Riisipuuro

Taikina

  • 4 dl kylmää vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl kasviöljyä

Paistettujen piirakoiden voiteluun:

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää maito. Sekoita puuhaarukalla ja anna kiehua hiljalleen, kunnes puuro alkaa saostua. Hauduta puuroa kannen alla, mutta sekoita usein, ettei se pala pohjaan. Keitä puuroa 40-60 minuuttia. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. Tee taikina sekoittamalla kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja jauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla, sitten käsin. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo taikinasta 2 tankoa. Jaa molemmat 20 palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi ja kauli ne piirakkapulikalla pyöreiksi letuiksi. Käytä reilusti ruisjauhoja apuna. Laita pohjalle n 1,5rkl riisipuuroa. Jätä reunoille alue, joilla ei ole puuroa. Taivuta reunat puuron päälle ja rypytä. Paista uunin keskitasolla 275 asteessa n. 10 minuuttia. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito. Upota paistetut piirakat nesteeseen ja nosta leivinliinan alle pehmenemään.

Vinkit

Reseptin lähetti Raili Inkoosta.

Lähde:

Suositellut tuotteet