Luumu-glögitorttu

Luumu-glögitorttu

Jouluiset maut herkullisena kokonaisuutena: pohjana piparkakut, täytteessä luumurahka ja kiilteessä glögiä!
https://www.arla.fi/reseptit/luumu-glogitorttu/

Tee näin:

  • Murenna joulupiparit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se piparimurujen joukkoon. Tasoita keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon kermarahka, luumumarmeladi, sokeri ja vanilliinisokeri. Laita liivatelehdet likoamaan muutamaksi minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata sen joukkoon liotetut, ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada neste nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Valmista glögikiille liottamalla liivatelehtiä muutama minuutti kylmässä vedessä. Kuumenna glögi ja liuota liivatelehdet glögin joukkoon. Sekoittele glögiseosta, jotta se jäähtyy. Jos lisäät glögin liian kuumana kakun päälle, se sulattaa jo hyytynyttä täytettä. Kaada jäähtynyt täyte kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija!

Ainekset

Pohja
Piparkakkuja
120 g
75 g
Täyte
2 dl
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
200 g
Sokeria
1 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Luumumarmeladi
3 rkl
Liivatelehtiä
3
Kiille
Glögiä
2 dl
Liivatelehtiä
3