Vinkit maistuvaan jouluun!

Joulun kasvisruoat

Joulun kasvisruoat tuovat vihreyttä joulupöytään. Tutustu herkullisiin resepteihin ja tarjoile jouluna mitä maistuvimmat kasvisruoat!

Joulun kasvisruoat tuovat uusia makuja joulupöytään

Tee joulupöydästä vihreämpi ja valmista joulun kasvisruoat, jotka yllättävät myös sekasyöjät. Perinteiset joululaatikot ovat jo sellaisenaan maukkaita kasvisruokia, mutta niiden rinnalla voit tarjoilla muitakin vaihtoehtoja. Kokeile vaikkapa juustoista perunaterriiniä tai maukkaita paahdettuja punajuuria. Pehmeän makuinen kasviskiusaus sopii joulupöytään ja maistuu myös lapsille.

Joulun kasvisruoat saavat raikkautta salaateista. Perinteisiä joulupöydän salaatteja ovat rosolli ja sienisalaatti, mutta näiden rinnalle voit kokeilla tänä jouluna ruokaisaa omena-kvinoasalaattia, joka saa ihanan jouluisen twistin kanelikastikkeesta. Raikas fenkoli-fetasalaatti on makeutettu talven sesonkihedelmällä, granaatinomenalla. Lisäksi se sopii mainiosti joulupöytään.

Joulun kasvisruoat

Joulun kasvisruoat voivat koostua salaattien ja laatikoiden lisäksi proteiinipitoisista soijapyöryköistä, jotka valmistuvat helposti. Voit myös kruunata joulupöydän ihanan herkullisilla täytetyillä portobello-sienillä.

Jos haluat tuoda moderneja tuulahduksia joulupöytään kasvisruokien kautta, kokeile esimerkiksi jouluista viikuna-rosmariinipizzaa. Tuoreita viikunoita on saatavilla sesonkihedelmänä joulun aikaan. Herkullinen viikuna-rosmariinipizza on oiva suolainen tarjottava pikkujouluihin, mutta sopii myös joulupöytään perinteisten herkkujen rinnalle.

Joulun kasvisruoat

Meidän resepteistä löydät runsaasti kasvisruokia, jotka sopivat myös joulupöytään. Tutustu alla oleviin resepteihin, joita olemme koonneet joulun makumaailmaa ajatellen. Tutustu myös muihin kasvisruokaresepteihin!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat