Lehtikaalipiiras

Lehtikaalipiiras

Lehtikaalipiiras sinihomejuustolla sopii täydellisesti joulupöytään tai lounaaksi salaatin kera. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan lehtikaalipiiras tekemällä ensin piirakkapohja. Sekoita keskenään voi ja jauhot käsin tai monitoimikoneella. Lisää kylmä vesi ja työstä nopeasti taikinaksi.
  • Levitä taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Laita piirakkapohja jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Lämmitä uuni 200°C asteeseen.
  • Töki haarukalla muutamia reikiä piirakkapohjaan ja esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  • Huuhtele lehtikaali juoksevan veden alla. Esikeitä lehtikaali pehmeäksi suolatussa vedessä, noin 5 minuuttia. Purista ylimääräinen neste pois lehtikaalin lehdistä. Leikkaa lehtikaali pieniksi suikaleiksi. Lisää lehtikaali, mantelit, cheddar ja karkeasti murskattu sinihomejuusto piirakkakuoreen.
  • Vatkaa kulhossa kerma, maito, kananmunat, suola ja pippuri seokseksi. Kaada munaseos lehtikaalien päälle piirakkavuokaan.
  • Paista lehtikaalipiiras uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.
  • Tarjoile valmis lehtikaalipiiras lämpimänä.
Valmis!

Ainekset

Piirakkataikina
125 g
Vehnäjauhoja
3 dl
Kylmää vettä
2 rkl
Täyte
Tuoretta lehtikaalia
250 g
2 rkl
Mantelilastu
½ dl
2 dl
140 g
1 dl
2 dl
Kananmunia
3
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Gluteeniton piirakkapohja
35 minuuttia
Gluteeniton piirakkapohja
(0)