Ruusukaalisalaatti

Ruusukaalisalaatti

30 minuuttia
Ruokaisa ruusukaalisalaatti yhdistää suolaisen ja makean. Nauti sellaisenaan tai tarjoile lisukkeena. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/ruusukaalisalaatti/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan ruusukaalisalaatti kypsentämällä vehnänjyvät pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  • Leikkaa ruusukaalit puoliksi. Paista ruusukaaleja paistinpannulla voissa noin 3 minuuttia.
  • Pilko mantelit karkeaksi rouheeksi ja sekoita vehnänjyvien joukkoon.
  • Pese appelsiini huolella ja raasta kuori. Purista puolikkaasta appelsiinista mehu talteen.
  • Lisää ruusukaalisalaattiin suola, pippuri ja appelsiinimehu.
  • Ota juustot öljystä.
  • Kokoa tarjoilulautaselle vehnänjyvät, ruusukaalit, juusto ja karpalot.
  • Koristele valmis ruusukaalisalaatti ripottelemalla salaatin päälle vielä appelsiinin raas-tettu kuori ja lehtipersiljaa.
Valmis!

Ainekset

Vehnänjyviä
3 dl
Ruusukaaleja
250 g
2 rkl
Manteleita (paahdettu ja suolattu)
½ dl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
2 tl
Raastetun appelsiinin kuori
1
Appelsiinimehu
½
1 prk
Kuivattuja karpaloita
1 dl
Tuore lehtipersilja
Lisää herkullisia ideoita
Ruusukaalipasta
25 minuuttia
Ruusukaalipasta
(3)