Punajuurikiusaus

Punajuurikiusaus

60+ min
Herkullinen punajuurikiusaus on mainio talviruoka, joka ei sisällä lihaa ja sopii kasvissyöjälle. Punajuurikiusaus toimii myös lihan lisukkeeksi. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

  • Aloita punajuurikiusauksen valmistaminen pesemällä punajuuret ja keittämällä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Jäähdytä.
  • Kuori ja leikkaa punajuuret tikuiksi. Kuutioi ananas. Leikkaa sinihomejuusto paloiksi.
  • Voitele laakea uunivuoka ja laita punajuuritikut, ananaskuutiot ja sinihomejuusto vuokaan kerroksittain.
  • Sekoita ruokakerman joukkoon hunaja, salvia, mustapippuri ja suola. Kaada nestettä punajuurikiusauksen päälle niin, että juurekset juuri ja juuri peittyvät.
  • Paista punajuurikiusaus 175 asteessa noin 1 -1 ½ tuntia, kunnes neste on imeytynyt.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Tuoreita punajuurta
1 kg
Valmiiksi kuorittu ananas
½
1 pkt
Hunajaa
1 rkl
Silputtua tuoretta salviaa
2 rkl
1 prk
Mustapippuria myllystä
Suolaa
Lisää herkullisia ideoita
Bataattilaatikko
60+ min
Bataattilaatikko
(5)