Uunirosolli

Uunirosolli

Uunirosolli tuo herkullista vaihtelua joulupöytään. Siirapilla, rosmariinilla ja timjamilla maustettu uunirosolli kruunataan sinihomejuustovaahdolla.
https://www.arla.fi/reseptit/uunirosolli/

Tee näin:

  • Kuori ja pilko sipulit. Pese ja pilko porkkanat, punajuuret sekä perunat. Levitä uunirosollin juurekset uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  • Sulata voi kattilassa ja lisää tumma siirappi, keitä hetki.
  • Mausta juurekset suolalla, pippurilla, balsamicolla ja kaada lopuksi voisiirappi päälle. Pyörittele kaikki sekaisin. Nypi vielä kourallinen tuoretta rosmariinia ja timjamia juuresten joukkoon.
  • Paista uunirosolli uunin keskitasolla n. 40–50 minuuttia, kunnes kasvikset kypsiä, mutta vielä napakoita.
  • Valmista sinihomejuustovaahto. Sekoita kulhossa creme fraiche ja sinihomejuusto. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuohkeaa ja mausta suolalla.
  • Kun uunirosolli on hieman jäähtynyt, pilko 1–2 omenaa oman maun mukaan juuresten joukkoon ja sekoita.
  • Nauti uunirosolli tuoreen timjamin sekä sinihomejuustovaahdon kera.
Valmis!

Ainekset

Perunoita
5
Porkkanoita
4
Punajuurta
5
Omenaa
1- 2
Salottisipulia
5
Rosmariinia
1 ruukku
Timjamia
1 ruukku
25 g
Tummaa siirappia
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Suolaa
Mustapippuria
Tarjoiluun
1
Arla® Lempi Créme Fraîche
1 prk
Lisää herkullisia ideoita
Rosollin kastike
10 minuuttia
Rosollin kastike
(1)