Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko on yksi perinteisen joulupöydän parhaimmista herkuista.
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko on yksi perinteisen joulupöydän parhaimmista herkuista.

Annoslukumäärä
  • 1 kg jauhoisia perunoita (esim. rosamunda, puikula tai siikli)
  • vettä keittämiseen

Ohjeet

Keitä kuorimattomat perunat pehmeiksi suolaamattomassa vedessä. Kuori perunat kuumina ja survo ne sitten kulhossa tasaiseksi soseeksi nuijaa tai sähkövatkainta apuna käyttäen. Anna perunasoseen hiukan jäähtyä. Sekoita soseen joukkoon vehnäjauhot. Peitä kulho leivinliinalla ja anna imeltyä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia. Esimerkiksi vesihaude, lämpökaappi tai 50-asteinen uuni sopii tarkoitukseen hyvin. Sekoita sosetta muutaman kerran imeltymisen aikana. Kun sose imeltyy, se makeutuu ja muuttuu väriltään tummemmaksi. Lisää soseen joukkoon sulatettu meijerivoi ja maito. Mausta suolalla sekä halutessasi muskottipähkinällä. Myös esimerkiksi kaneli, kardemumma tai anis sopivat mausteeksi perunalaatikkoon. Mikäli sose ei ole mielestäsi imeltynyt riittävästi, voit lisätä sen joukkoon 2 rkl siirappia. Kaada syntynyt löysähkö seos 1-2 voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, sillä perunalaatikko kuohuu kypsennyksen aikana. Paista laatikoita 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia.

Suositellut tuotteet