Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko on yksi perinteisen joulupöydän herkuista. Imelletty perunalaatikko on helppo valmistaa itse. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

Imelletty perunalaatikko
  • Aloita valmistamaan imelletty perunalaatikko keittämällä kuorimattomat perunat pehmeiksi suolaamattomassa vedessä.
  • Kuori perunat kuumina ja survo ne sitten kulhossa tasaiseksi soseeksi nuijaa tai sähkövatkainta apuna käyttäen.
  • Anna perunasoseen hiukan jäähtyä ja sekoita sitten soseen joukkoon vehnäjauhot.
  • Peitä kulho leivinliinalla ja anna imeltyä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia. Esimerkiksi vesihaude, lämpökaappi tai 50-asteinen uuni sopii tarkoitukseen hyvin.
  • Sekoita sosetta muutaman kerran imeltymisen aikana. Kun sose imeltyy, se makeutuu ja muuttuu väriltään tummemmaksi.
  • Lisää soseen joukkoon sulatettu meijerivoi ja maito.
  • Mausta imelletty perunalaatikko suolalla sekä halutessasi muskottipähkinällä. Myös esimerkiksi kaneli, kardemumma tai anis sopivat mausteeksi perunalaatikkoon. Mikäli sose ei ole mielestäsi imeltynyt riittävästi, voit lisätä sen joukkoon 2 rkl siirappia.
  • Kaada syntynyt löysähkö seos 1-2 voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, sillä imelletty perunalaatikko kuohuu kypsennyksen aikana.
  • Paista imelletty perunalaatikko 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia.
  • Tarjoile valmis imelletty perunalaatikko lämpimänä.
Valmis!
Vinkki

Imelletty perunalaatikko ja muut joululaatikot ovat parhaimpia itse tehtynä. Katso täältä myös muut joululaatikot!

Ainekset

Imelletty perunalaatikko
Jauhoisia perunoita (esim. rosamunda, puikula tai siikli)
1 kg
Vettä keittämiseen
Jauhoa
½ dl
50 g
noin 5 dl
Suolaa
1½ tl
Siirappia (tarvittaessa)
2 rkl
Muskottipähkinä (voi jättää pois)
½ tl
Lisää herkullisia ideoita
Bataattilaatikko
60+ min
Bataattilaatikko
(5)
Porkkanalaatikko
60+ min
Porkkanalaatikko
(20)
Lanttulaatikko
60+ min
Lanttulaatikko
(17)