Lanttulaatikko

Lanttulaatikko

60+ min
Lanttulaatikko on yksi joulun herkuista, mutta se maistuu lisäkkeenä myös muulloinkin. Valmista lanttulaatikko itse ja kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

Lanttulaatikko
  • Aloita valmistamaan lanttulaatikko ja sekoita ensiksi korppujauhot ja ruokakerma keskenään. Anna korppujauhojen turvota hetki.
  • Sulata voi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi seokseksi.
  • Voitele uunivuoka, tasaa lanttuseos vuokaan ja koristele pinta lusikalla kuvioiden. Ripottele lanttulaatikon pinnalle hieman korppujauhoja ja muutama voinokare.
  • Paista lanttulaatikko 175 asteessa uunin alatasolla noin 1,5 tuntia.
  • Tarjoile valmis lanttulaatikko lämpimänä. Jos haluat helpottaa joulun kiireitä, voit valmistaa lanttulaatikon viikkoja ennen joulua ja pakastaa sen.
Valmis!
Vinkki

Lanttulaatikko ja muut joululaatikot ovat parhaimpia itse tehtynä. Katso täältä myös muut joululaatikot!

Ainekset

Lanttulaatikko
Lanttua, muusi
1 kg
2 dl
Korppujauhoa
2 dl
100 g
Siirappia
1 dl
Jauhettu muskottipähkinä
½ tl
Inkivääriä
½ tl
Valkopippuri
½ tl
Suolaa
1 tl
Kananmuna
1
Koristeluun
Korppujauhoja
n. 3 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Porkkanalaatikko
60+ min
Porkkanalaatikko
(20)
Bataattilaatikko
60+ min
Bataattilaatikko
(5)